Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

100 de ani in 100 de proiecte: Atelierele lunii februarie

Pe 16 şi 17 februarie vă propunem o nouă serie de  ateliere gratuite, desfăşurate în cadrul proiectului 100 de ani în 100 de concerte.  Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani şi sunt coordonate de Irina Strîmbeanu – Cercetașii României, şi Lavinia Dumitrescu – specialist în dezvoltare personală.

Sâmbătă 16 februarie

  • De  la 11:00 – JOCURILE COPILĂRIEI. Scoatem din cufărul cu amintiri Fazanul, Telefonul fără fir, Țomapan, Flori, fete sau băieți și multe altele și le facem cunoștință cu noua generație de copii.
  • De la 12:00 –  ARTĂ DECORATIVĂ CU MĂRGELE. Din cele mai vechi timpuri, mărgelele au fost la loc de cinste pentru fete și domnițe care le purtau cu mare fală la gît sau cusute pe straie. O să mărgelim și noi, dar nu bijuterii, ci motive străvechi românești, cărora le vom afla însemnătatea. Căci nimic nu era pus la întâmplare, ci urma un cod transmis din generație în generație, iar câteva din aceste simboluri vor prinde viață și în atelierul nostru.

Duminică 17 februarie

  • De la ora 11:00 – ARTĂ DECORATIVĂ. CLOP OȘENESC. Vom călători în Maramureș și ne vom decora propria pălărie tradițională. Vom vorbi, cu această ocazie, despre meșterul Gheorghe Uță, de la care am achiziționat materialele de lucru. El este unul dintre puținii care continuă, împreună cu soția sa, datina confecționării de clopuri.
  • De la ora 12:00 ROMÂNIA ÎNTRE POLI.  Unde e România? Ne putem orienta cu ajutorul busolei? Dar dacă nu avem busolă? Ce sunt polii și cum funcționează magneții?

Participarea copiilor la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Înscrierile se fac prin mesaj privat pe pagina de facebook  a UCIMR  până vineri, 15 februarie, ora 14.00, specificând numele copilului înscris, vârsta și ora atelierului ales (puteți opta pentru mai multe ateliere, dar trebuie specificat acest lucru).

Durata unui atelier este de aproximativ 50 de minute.

Părinții/însoțitorii vor putea rămâne în muzeu achitând biletul de intrare, în valoare de 10 lei.

Prin înscrierea la ateliere, părinții/ tutorii legali își exprimă acordul pentru fotografierea copiilor (în scopul documentării evenimentului) și postarea fotografiilor (fără tag pe persoană) într-un album dedicat evenimentului, pe paginile UCIMR și MNHCV.

Atelierele se desfășoară prin proiectul ”100 de ani în 100 de concerte”, organizat de UCIMR și finanțat de Primăria Sector 1 București prin Centrul Cultural Sector 1, în cadrul programului ”Centenar pentru toti – sesiunea 2017-2020”.

IMPORTANT! Vă rugăm să ne anunțați dacă, din diferite motive, ați rezervat un loc și nu mai puteți participa. Locurile sunt limitate și anunțându-ne din timp dați șansa unui alt copil să se bucure de o experiență frumoasă! Vă mulțumim!