Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Atelierele Colţului de lectură. Doctorul Aumădoare

Sâmbătă, 16 noiembrie, de la ora 10:15, vă invităm la Colţul de lectură al Muzeului Hărților, la un nou atelier pentru copiii cu vârste între 3 și 5 ani, alături de Mona-Silvia Timofte de la Art Affair. Mona este educator muzeal, coordonator de voluntari şi una dintre iniţiatoarele proiectului.

În cadrul atelierul de lectură pentru copii de 3 – 5 ani, vom citi împreună și vom traversa oceanul alături de doctorul Aumădoare și ajutoarele sale, căutând drumul spre Africa. Macheta unei corăbii precum cea a doctorului și hărțile Africii din muzeu ne vor însoți în propria noastră călătorie. Cel mai mult pe lume doctorul Aumădoare iubea animalele. Cai, vaci, câini, dar și urși, vulturi și cocori veneau la el atunci când erau bolnavi, iar doctorul îi vindeca pe toți. Vestea despre bunătatea și priceperea lui s-a răspândit peste tot în lume. Chemat de maimuțele bolnave din Africa, doctorul pleacă într-o călătorie plină de peripeții pentru a îngriji animalele bolnave.

Durata atelierului: 40 – 45 de minute;
Tarif: 25 lei / copil, 10 lei / adult;
Participare: pe bază de înscriere şi plata unui avans prin transfer bancar; toate detaliile se află aici

Cartea aleasă: Doctorul Aumădoare, de Kornei Ciukovski, Editura Arthur, 2018

Atelierele de lectură de la MNHCV propun atât copiilor, cât și părinților o abordare multisenzorială a cititului. Astfel, atingerea, mirosul și motricitatea devin la fel de importante precum văzul și auzul, iar povestea este explorată prin obiecte, texturi și elemente naturale ce fac legătura între cei ce ascultă și lumea literaturii pentru copii. Pe parcursul atelierelor, participanții vor atinge obiecte care se regăsesc în cărțile propuse spre lectură, vor descoperi cu propriul corp locuri și sunete noi și se vor familiariza cu universul aparte al unui muzeu al hărților.

Colţul de lectură al MNHCV este un proiect inedit în zona muzeală românească, ce oferă copiilor ocazia de a citi şi răsfoi cărţi într-un spaţiu amenajat chiar în cadrul expunerii şi de a descoperi legături între literatură şi lucrări pereche din muzeu: hărţi, picturi, diverse obiecte. Mulţumim Editura Art şi Editura Pandora M pentru sprijinul acordat.