Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Atelierele Colţului de lectură. Ursul meu cel mare, ursul meu cel mic şi cu mine

Duminică, 8 decembrie, de la ora 10:15, vă invităm la Colţul de lectură al Muzeului Hărților, la un nou atelier pentru copiii cu vârste între 3 și 5 ani, alături de Mona-Silvia Timofte de la Art Affair. Mona este educator muzeal, coordonator de voluntari şi una dintre iniţiatoarele proiectului.

Cartea citită va fi Ursul meu cel mare, ursul meu cel mic și cu mine, de Margarita del Mazo și Rocio Bonilla. Vă așteptăm să ne plimbăm prin pădure și să ne dăm cu sania alături de fetița din această poveste și să descoperim împreună importanța prieteniei și a camaraderiei. Vom asculta muzică și vom construi din hârtie, carton și culori propria hartă a prieteniei.
Iar dacă cei mici au un urs, oricât de mare sau de mic, vreun alt amic pufos și moale care le este partener de zbenguieli și aventuri, îi așteptăm împreună la muzeu ca să ne cunoaștem și să ne împrietenim cu cărțile.

Durata atelierului: 40 – 45 de minute;
Tarif: 25 lei / copil, 10 lei / adult;
Participare: pe bază de înscriere şi plata unui avans prin transfer bancar; toate detaliile se află aici

 

Atelierele de lectură de la MNHCV propun atât copiilor, cât și părinților o abordare multisenzorială a cititului. Astfel, atingerea, mirosul și motricitatea devin la fel de importante precum văzul și auzul, iar povestea este explorată prin obiecte, texturi și elemente naturale ce fac legătura între cei ce ascultă și lumea literaturii pentru copii. Pe parcursul atelierelor, participanții vor atinge obiecte care se regăsesc în cărțile propuse spre lectură, vor descoperi cu propriul corp locuri și sunete noi și se vor familiariza cu universul aparte al unui muzeu al hărților.

Colţul de lectură al MNHCV este un proiect inedit în zona muzeală românească, ce oferă copiilor ocazia de a citi şi răsfoi cărţi într-un spaţiu amenajat chiar în cadrul expunerii şi de a descoperi legături între literatură şi lucrări pereche din muzeu: hărţi, picturi, diverse obiecte. Mulţumim Editura Art şi Editura Pandora M pentru sprijinul acordat.