E-mail Print PDF

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi vă invită în perioada 1 – 26  iunie 2016  ca, pe lângă colecția permanentă de hărți și cărți vechi, să vizitați și expoziția temporară de pictură "ODA BUCURIEI 4 PICĂTURI DE ROUĂ", realizată de elevii Școlii de Artă Viorica Romașcu, cu lucrări atent selectate, foarte reușite, care merită din plin să fie vizionate.

 

Expoziția "ODA BUCURIEI 4 – PICĂTURI DE ROUĂ" se desfășoară  în Galeria de Artă "Octavian Ioan Penda" a muzeului.

 

"Lasă-ți viața să danseze ușor pe muchiile timpului precum roua pe vârful frunzelor." - Rabindranath Tagore

"Picăturile formate în urma evaporării apei se adună la întâmplare pe suprafețele frunzelor plate. 

Picăturile de rouă, însă, se adună la vârful frunzelor și apoi, parcă sfidând gravitația, mișcându-se în sus, duc cu ele, la scară mică, oglindirea proaspătă a dimineților creației divine.

Asemenea picăturilor de rouă, toți cei care au compus muzica și magia culorilor din această expoziție oferă, în plus, un dans romantic, marcat de gesturi sublim sau inocent creatoare, ce par să ascensioneze, ca într-o magnifică odă adusă bucuriei spre starea ideală a lui "a fi"…"  spune profesoara Viorica Romașcu.

Vernisajul expoziției va avea loc miercuri, 1 iunie 2016, ora 18.00,  fiind prezentat de către artistul plastic Dan Tudor Truică și de d-na profesor de pictură, desen și grafică Viorica Romașcu.

Vă așteptăm cu drag!

You are here Evenimente Arhiva ODA BUCURIEI 4 – PICĂTURI DE ROUĂ