Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Dacia, Moesia. Descrierea veche

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Pe 31 octombrie, de la ora 18.00 are loc la un nou eveniment din cadrul Stagiunii „Cartografii sonore”. Harta adusă în atenția oaspeților noștri cu această ocazie este Dacia, Moesia. Descrierea veche, de Abraham Ortelius, publicată la Antwerp în anul 1595.

Prezentarea hărții, alături de contextul istoric, va fi făcută de domnul Silviu Anghel, istoric iar, în partea a doua a evenimentului, va fi invitat să concerteze Chordis Quartet, cu un program inspirat de povestea hărții prezentate:

Haydn – Op. 20 nr. 2 în Do major

L. van Beethoven – Op. 18 nr. 4 în Do minor

 

Accesul la eveniment se face în limita locurilor disponibile, doar pe baza înscrierii pe site, începând cu data de 21 octombrie 2017. Prețul biletului este de 8 lei/persoană.

Concertele de la MNHCV au creat încă de la început o perspectivă inedită asupra vizitei la muzeu, în apropierea hărților vechi, unde istorii, mentalități, coduri estetice și alte valori ale societăților care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire nouă, în compania muzicii clasice.

Pentru completarea experienței, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri dintr-una din regiunile descrise de hartă.

Stagiunea „Cartografii sonore” este o inițiativă a Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi  și a UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.