Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Harta Das Fürstenthum Walachey

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Marți, 26 martie, ora 18:00,  la Muzeul Hărţilor va avea loc un nou concert al stagiunii Cartografii Sonore, parte din proiectul 100 de ani în 100 de concerte, derulat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Harta vedetă a serii va fi o hartă veche a Principatului Valahiei,  Das Fürstenthum Walachey, realizată de  un cunoscut cartograf și editor austriac, Franz von Reilly , în anul 1789. Lucrarea ne oferă numeroase informaţii: de la reprezentarea zonelor împădurite şi a cursurilor de apă, la amplasarea unor localităţi, marcate cu diverse simboluri miniaturale, şi la consemnarea unor bătălii din perioada războaielor ruso-austro-turce. A fost inclusă în atlasul Schauplatz der fünf Teile der Welt, ce cuprindea 830 de hărţi ale ţărilor europene.

În cea de a doua parte a evenimentului va urma un concert de muzică de cameră susținut de Ansamblul Clarino, singurul ansamblu de clarinet din România. Vor concerta Dominic Mărtinaș, Claudiu Minea, Andrei Văleanu, Dragoș Stancu și Tudor Poenaru. Artiștii vor interpreta, sub conducerea muzicală a lui Emil Vișenescu – prim-clarinetist al Orchestrei Filarmonicii „George Enescu”, un program ce va cuprinde lucrări de Luc Balmer, Johannes Brahms, Ferenc Farkas și Zez Confrey.

Accesul la eveniment este GRATUIT, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii pe site-ul muzeului.

Stagiunea Cartografii sonore este o inițiativă a MNHCV și UCIMR, parte din programul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România pentru a celebra Centenarul României, proiect cultural co-finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural Sector 1 în cadrul Programului „Centenar pentru toți – sesiunea 2017 – 2020”.

Cartografii Sonore este un proiect derulat prin programul „Oportunități la tine acasă” inițiat de UCIMR, dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România. În sprijinul eforturilor de promovare și susținere a tinerilor muzicieni s-a alăturat Banca Transilvania, prin încrederea acordată antreprenoriatului din sectorul creativ.

 

Pentru acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile.