Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Text și imagine în manualele școlare

Evenimente speciale

Vă invităm la discuția cu titlul Text și imagine în manualele școlare, care se va concentra pe manual ca tip de produs editorial pentru realizarea căruia colaborează, printre alții, ilustratori și specialiști educaționali, în general cadre didactice. Vom vorbi despre designul de carte în general şi despre cel al manualelor şcolare; vom discuta despre valoarea ilustrațiilor și a graficii prin raportare la text, competențele prevăzute în programa școlară, adecvarea la nivelul de vârstă al elevilor, coerența și atractivitatea stilului.

Care sunt formulele de colaborare dintre ilustrator, grafician și autorii textelor și cum se pregătește un manual bun pentru copii și pentru profesori, dincolo de logica prețului și a competiției pentru acreditarea sa de către minister. Cum pot părinții și profesorii să recunoască un manual bun?

Invitați: Dinu Dumbrăvician (designer, co-fondator și asociat al Faber Studio), Roxana Jeler (autor de manuale, redactor-sef la Editura Art Educational), Ana Maria Ştefan (grafician).

Intrarea este liberă iar înscrierea este deschisă tuturor celor interesați. Vă rugăm să ne trimiteți până miercuri 11 octombrie 2017 numele dvs./ al organizației dvs. pe adresa contact@culturaineducatie.ro pentru a confirma participarea.

Rolul participanților

Formatul întâlnirii va fi unul tip masă-rotundă, invitații oferind la început intervenții punctuale. Vom discuta, plecând de la experiențele fiecăruia dintre participanți, astfel încât la finalul întâlnirii nu veți pleca doar cu mai multe informații, ci și cu noi cunoștințe și posibili parteneri de lucru.

Despre proiect

Întâlnirea are loc în relație cu proiectele București edu-creativ și Parteneri edu-creativi 2017. Proiectul București edu-creativ își propune să pună capitala pe harta centrelor culturale cu cele mai variate oferte de integrare a artei într-un context educațional care stimulează creativitatea si inventivitatea copiilor și tinerilor și care promovează interesul pentru valorile locale prin întâlnirea directă cu artiștii si creațiile acestora. Proiectul Parteneri edu-creativi 2017 îşi propune să creeze o platformă de acompaniere și îndrumare dinamică pentru cinci școli publice şi cinci organizaţii neguvernamentale culturale din Bucureşti, Timişoara, Târgu Mureş şi Târgu Ocna care, formând echipe edu-creative, integrează arta într-un context educațional ce stimulează creativitatea si inventivitatea copiilor și tinerilor prin întâlnirea directă cu artiștii si creațiile acestora.

București edu-creativ și Parteneri edu-creativi 2017 sunt dezvoltate de Asociația MetruCub – resurse pentru cultură.