Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Timpuri pe hartă. Povestea unui proiect inedit

Evenimente speciale

Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi a derulat în perioada iunie – octombrie 2018 un proiect inedit în mediul muzeal din România, ce a vizat sensibilizarea publicului la problemele patrimoniului cultural. Proiectul Timpuri pe hartă a oferit participanţilor interacţiunea cu lucrări de patrimoniu şi accesul „în spatele uşilor închise”, pentru a descoperi activităţi mai puţin cunoscute publicului, dar esenţiale pentru obiectele expuse.

Joi 18 octombrie de la ora 18:00, vă invităm la întâlnirea ce va marca finalul proiectului. Cu acest prilej, o parte dintre hărţile restaurate pe parcursul acestor luni vor fi prezentate într-o miniexpoziţie, beneficiind de un mobilier şi de un sistem de iluminare special creat în acest scop. Accesul este gratuit.

În cadrul proiectului au avut loc 6 întâlniri, în care am avut alături de noi peste 90 de participanţi – elevi, studenţi, membri ai comunităţii locale; aceştia au aflat o parte dintre secretele hârtiei şi ale procesului de restaurare chiar de la specialişti conservatori şi restauratori, şi-au exersat abilităţile de detectivi desluşind urme şi amprente pe hărţile vechi şi au urmărit etape ale pregătirii lucrărilor pentru expunere.
Pe blogul realizat în cadrul proiectului http://timpuripeharta.muzeulhartilor.ro/, publicul poate descoperi informaţii interesante şi utile despre conservarea hârtiei şi păstrarea documentelor, despre hărţile din muzeu, precum şi testimoniale ale participanţilor la programe.

Acesta este un proiect co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, organizat de Muzeul Hărţilor în contextul celebrării Anului European al Patrimoniului.

Le mulţumim partenerilor din cadrul acestui proiect, Avenor College şi Centrul Culture Mix din cadrul Şcolii Naţionale de Ştiinţe Politice şi Administrative, Facultatea de Management.

Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitea beneficiarului finanțării.