Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

În căutarea dacilor şi romanilor

Explorăm hărțile Daciei din colecția muzeului și aducem la viață, prin lectură, teatru și desen, episoade și personaje de acum 2000 de ani. Împletim istoria cu geografia și arheologia. Din mărturii și artefacte, aflăm cum trăiau și care erau preocupările dacilor și romanilor. Răsfoim vechi cărți pentru copii despre Decebal și Traian, Sarmizegetusa și Columna lui Traian. În patru module distincte, dezbatem aspecte mai puțin cunoscute, despre viața oamenilor obișnuiți din Dacia romană. Totodată, ne exersăm imaginația pentru a realiza creații inspirate de lumea strămoșilor noștri:

  1. La școală în epoca romană– aflăm ce materii se studiau, cum arăta o clasă și cum se desfășura o zi de școală. Răsfoim o carte veche: un dicționar latin-român de la începutul secolului XX și facem o compunere despre un cuvânt de origine latină.
  2. Arome romane în Dacia– povestim despre invenții , gusturi și obiceiuri aduse de romani în orașele dacilor, despre mirosurile civice, cum se desfășura un banchet și ce presupunea igiena romană. Facem o bandă desenată despre o călătorie într-un oraș daco-roman.
  3. La cumpărături, în anul 150 e.n.- îl însoțim pe colonistul roman Fullus Maximus la târguieli în Roșia Montană și aflăm ce produse se comercializau atunci, cum arătau magazinele și prin ce se deosebeau de cele din prezent. Ne imaginăm cum petrecem, ca sclavi, o dimineață la cumpărături, pentru stăpânul nostru.
  4. Comoara de la Sarmizegetusa– retrăim ultimele episoade ale cuceririi Daciei, admirăm reproduceri ale unor bijuterii de aur dezgropate după 2000 de ani și dezbatem aventura recuperării lor. Prin intermediul unor scenete dramatice, intrăm in poveste și ne asumăm un rol pentru a contribui la păstrarea comorilor dacilor, un patrimoniu de imensă valoare.

Modulele se rezervă la cerere, cu cel puțin o săptămână înainte de data programată, prin mail pe  adresa educatie@muzeulhartilor.ro

Vârsta: 6 – 12 ani
Număr participanţi: minimum 7, maximum 15
Durata: 1 oră și 30 minute
Taxa: 20 lei, include biletul la muzeu și materialele de lucru