Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Harta Ponti Euxini Periplus

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Marţi 29 ianuarie, de la ora 18:00, avem plăcerea de a vă invita la primul concert din acest an al Stagiunii CARTOGRAFII SONORE, parte din proiectul 100 de ani în 100 de concerte, derulat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Va fi adusă în atenția publicului o hartă veche a Mării Negre: Ponti Euxini Periplus, realizată în secolul al XVII-lea de celebrul cartograf Nicolas Sanson, considerat „părintele cartografiei franceze”.

După prezentarea hărții va urma concertul de chitară clasică Geometrii acustice din Sud, susținut de Costin SoareIoan Bănescu şi Mihai Petre, care vor interpreta lucrări de Fernando Sor, Napoleon Coste, Francisco Tarrega, Manuel de Falla, Heitor Villa-Lobos, Joaquin Turina.

Accesul la eveniment este GRATUIT, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii pe site-ul muzeului.

Stagiunea Cartografii sonore este o inițiativă a MNHCV și UCIMR, parte din programul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România pentru a celebra Centenarul României, proiect cultural co-finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural Sector 1 în cadrul Programului „Centenar pentru toți – sesiunea 2017 – 2020”.

Cartografii Sonore este un proiect derulat prin programul „Oportunități la tine acasă” inițiat de UCIMR, dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România. În sprijinul eforturilor de promovare și susținere a tinerilor muzicieni s-a alăturat Banca Transilvania, prin încrederea acordată antreprenoriatului din sectorul creativ.

 

Pentru acest eveniment, înscrierile s-au încheiat.