Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Harta Rumania and adjacent states

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Stagiunea Cartografii sonore continuă la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (Strada Londra nr. 39), cu un nou concert ce va avea loc  marți 13 noiembrie, de la ora 18:00. Evenimentul face parte din proiectul 100 de ani în 100 de concerte derulat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) pentru a sărbători Centenarul, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Harta vedetă a serii va fi Rumania and adjacent states realizată în 1920 de celebra firmă scoțiană John Bartholomew & Son Ltd, specializată în producţia de hărți și atlase. Compania avea deja 100 de ani de funcționare atunci când a fost tipărit atlasul din care face parte şi această hartă a României Mari – Times Survey Atlas of the World. Pregătirea ediției din 1920 a durat cinci ani și la realizarea ei s-a acordat o atenție deosebită culorilor hipsometrice (culori prin care este indicată variația de altitudine).

Publicul va fi invitat să redescopere această hartă prin prisma unui concert special Alley of winds, cu : Elenescu Diana- flaut,  Valeanu Andrei- clarinet, Dinu David Daniel- oboi,  Stanciu Alexandra- fagot,  Mihai Gheorghe- corn Din program fac parte lucrări de Ferenc Farkas, Jacques Ibert, Vasile Jianu, Fridolin Dallinger.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii pe site.

Cartografii Sonore este un proiect sprijinit de Banca Transilvania prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România.