Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii Sonore. Harta Şcolastică a Daciei şi a României de Azi

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Marţi, 27 martie, de la ora 18:00 va avea loc un nou concert din stagiunea „Cartografii sonore”. Harta adusă în prim plan este Harta Școlastică a Daciei și a României de Azi , realizată în perioada interbelică de către inginerul Grigore Bejan.

După prezentarea hărţii, va urma concertul susţinut de Duo Kitharsis, care îi are în componența sa pe chitariștii Alexandra Petrișor și Dragoș Horghidan. Vor fi interpretate lucrări de Bela Bartok, Erik Satie, Sabin Drăgoi, într-o selecţie inspirată de harta vedetă.

Accesul la eveniment se face în limita locurilor disponibile, doar pe baza înscrierii pe site, începând cu 19 martie 2018. Preţul biletului este 8 lei / persoană.

Concertele de la MNHCV au creat încă de la început o perspectivă inedită asupra vizitei la muzeu, în apropierea hărților vechi, unde istorii, mentalități, coduri estetice și alte valori ale societăților care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire nouă, în compania muzicii clasice.

Stagiunea „Cartografii sonore” este o inițiativă a Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi și a UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.