Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Varadinum

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Miercuri, 25 septembrie, de la ora 18:00, un nou sezon al stagiunii Cartografii sonore va debuta printr-un concert de excepție susținut de Duo Cello Jaya, unul dintre cele mai apreciate duo-uri camerale din România. Cartografii sonore. Concertele MNHCV este un proiect desfăşurat de Muzeul Hărţilor în parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

Violonceliștii Ela Bokor și Mircea Marian vor susține un concert inspirat de o gravură aparte a orașului Oradea: Varadinum, de Georg Hoefnagel şi Frans Hogenberg ,ce datează din secolul al  XVII-lea. Această vedere panoramică a fost inclusă într-un atlas dedicat oraşelor lumii, Civitates Orbis Terrarum, editat de Georg Braun la Köln între 1572 şi 1617. În imagine se observă cetatea fortificată, zidurile de incintă, şanţurile cu apă, Crişul, diferite clădiri din oraş precum şi marcajul pentru… Meridianul Zero. Vreme de două secole, meridianul folosit pentru a calcula longitudinea a fost amplasat în cetatea orădeană, fapt legat de activitatea episcopului Ioan Vitez de Zredna, pasionat de astronomie.

Programul artistic din partea a doua a evenimentului va cuprinde lucrări compuse special pentru cei doi artiști, dar și compoziții care evocă frumusețea Transilvaniei și legăturile dintre om și natură, natură și patrimoniu cultural. Repertoriul va cuprinde piese de David Popper, Camille Saint – Saens, Bela Bartok, Mariela Rodriguez, Sebastian Androne – Nakanishi, Diana Rotaru.

Concertul face parte din programul „Transylvania Live”, program cultural organizat de UCIMR și co-finanțat de AFCN.

Intrarea este liberă, pe bază de înscriere, prin completarea formularului de mai jos.

ÎNSCRIERE: indisponibilă