Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia Hărţi şi tratate ale Conferinţei de Pace de la Paris

Evenimente speciale

Joi, 9 mai 2019, de la ora 18:00, vă invităm la o vizită cu ghidaj gratuit în expoziţia  Hărţi şi tratate ale Conferinţei de Pace de la Paris (1919 – 1920). Recunoaşterea internaţională a României Mari. Prezentarea va fi susţinută de istoric dr. Silviu Anghel, unul dintre curatorii expoziţiei.

Accesul la eveniment se face pe bază de înscriere şi achitând doar biletul de acces în expoziţie, fără taxa de ghidaj obişnuită.

Tarife: 5 lei / bilet întreg – 2,5 lei / bilet pensionari – 1 leu/ bilet studenţi.

Expoziţia prezintă publicului cele mai importante tratate semnate de România la finalul Primului Război Mondial, alături de hărţile oficiale ale acestor tratate şi de cele folosite în cadrul întâlnirilor de lucru. Împreună, aceste documente redau complexitatea negocierilor şi argumentelor folosite de naţiunile implicate.

Pentru România, tratatele semnate la Paris în 1919 au implicat o serie întreagă de probleme, de la graniţe la statutul minorităţilor. Expoziţia (şi ghidajul) explorează dedesubturile acestor tratate şi problemele delicate care au fost negociate acum 100 de ani.

Mai multe informaţii despre expoziţie aflaţi aici.

Pentru acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile.