Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Yumi de la Kyoto la Tokio

În cadrul seriei Colecția lui Apolodor, asociaţia Artelier D şi Muzeul Hărţilor vă invită la un nou atelier de geografie creativă pentru familii cu copii de 5-8 ani: Yumi de la Kyoto la Tokio.

Sâmbătă 13 aprilie, de la ora 11:00, povestim despre Yumi, o micuță păpușă kokeshi, şi despre drumurile ei de la Kyoto la Tokio. Alături de Apolodor, aflăm lucruri uimitoare despre kimonouri, zmeie în formă de pește, flori de cireș, firme verticale și rețete japoneze. Vom admira cărți poștale japoneze din Kyoto și Tokio și vom compune harta Japoniei  din puzzle-uri jucăușe. Vom afla care sunt vehiculele de mare distanță și cu ce le place japonezilor să circule. În partea creativă, vom confecționa un evantai japonez și o jucărie origami, decorate cu un simbol japonez.

✯ Povestea lui Yumi este inspirată de cartea YUMI, de Annelore Parot

Atelierul face parte din COLECȚIA LUI APOLODOR, program de geografie creativă pe 3 continente (Africa, Asia și Europa), prin intermediul unei colecții de cărți poștale și suveniruri. Analizăm simboluri de călătorie, precum Harta, Valiza, Banii, Albumul, Vehicule de mare distanță, Cartea poștală și ne lăsăm inspirați de ele pentru a realiza creații de artă în tehnici mixte. Nu în ultimul rând, ne imaginăm ceea ce în carte nu scrie: ce a mai făcut pinguinul Apolodor după ce a ajuns la frații săi de la Polul Sud.

 

Participare: pe bază de înscriere, prin completarea formularului de aici.
Taxa: 20 lei / persoană, include biletul la muzeu și materialele de lucru;
Durată: aproximativ 1h 30 minute