Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Exploratorii – Club de vară pentru copii

Evenimente speciale

Asociația Artelier D, Proiecte pentru copii și Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi invită copiii de 6-10 ani, la ediția a doua a Clubului de vară EXPLORATORII.

În luna iulie, joia și vinerea ( în datele de 5, 6, 12, 13, 19, 20, 26, 27 iulie), de la 10:00 la 13:00, ne întâlnim la muzeu, în sălile  de expunere şi pe terasă.

Clubul de vară EXPLORATORII are ca temă geografia Nordului și Sudului, așa cum se reflectă aceasta în cărțile-eveniment și preocupările revoluționare a patru exploratori din diferite discipline: antropologul Peter Freuchen, Aventura arctică (1935)- Groenlanda; scriitorul SF Jules Verne, Călătorie spre centrul Pământului (1864)- Islanda; etnologul Thor Heyerdahl, Expediția Kon Tiki, Cu pluta pe Oceanul Pacific (1947)- Polinezia; pictorul Paul Gauguin, Noa Noa, jurnal din Tahiti (1901).

Din cuprins: ateliere de geografie creativă și lectură interactivă; cum să scriem un jurnal; mitologie- zei și mituri ale Nordului și Sudului; elementele: Apă, Pământ, Aer, Foc, importanța lor în natură, educație ecologică; alcătuim harta poveștii, cu ajutorul unei hărți geografice; învățăm să citim o hartă și descifrăm hărți vechi ale Nordului și Sudului; jocuri de mișcare și improvizație teatrală pornind de la personaje și situații din cărți; dezbateri despre virtuțile morale ale exploratorilor; desene în natură (grădina muzeului) și cunoștințe de botanică; bandă desenată; jocuri de echipă, întâlniri cu invitați (un explorator, un grafician, un profesor de arte plastice).

Sandvișurile vor fi preparate de către copii, din ingrediente proaspete, pe baza rețetelor lui Jamie Oliver.
Copiii vor fi îndrumați de Daniela Mișcov, educator cultural, în parteneriat cu echipa muzeului.

Clubul EXPLORATORII oferă o alternativă de învățare non-formală, de stimulare a creativității și de joc în grup, într-un spațiu al cărui patrimoniu numără peste 1000 de hărți și albume foto din toate continentele. Clădirea Muzeului, în stil de inspirație gotică și mediteraneeană, datând din anii 1920, este străjuită de o grădină plină de vegetație. Pe timp de vară, terasa oferă un spațiu ideal pentru activități în aer liber, de care vom profita din plin.

Orarul este structurat astfel:
10.00-11.00 –Atelier de geografie creativă
11.15-12.00 – Activități interdisciplinare (desen și pictură, teatru și comunicare, lectură și dezbatere, botanică, ecologie)
12.00-12.30 – Gustare cu sandvișuri preparate de noi și relaxare
12.30 – 13.00 – Jocuri sau activități practice

Pentru participare, este nevoie de rezervare la adresa artelierd@yahoo.com

Programul complet pe zile şi detalii despre taxă, desfășurare și invitați se află aici