Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

100 de ani in 100 de proiecte: Atelierele lunii decembrie

Atelierele din cadrul proiectului 100 de ani în 100 de concerte  organizat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România continuă în perioada decembrie 2018 – aprilie 2019, graţie unei finanţări de la  Primăria Sector 1 București prin Centrul Cultural Sector 1, în cadrul programului Centenar pentru toţi – sesiunea 2017-2020.

Astfel, pe 15 şi 16 decembrie îi aşteptăm pe copiii  cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani la un nou set de ateliere la muzeu, alături de Irina Strâmbeanu  de la Cercetașii României și Lavinia Dumitrescu, specialist în dezvoltare personală.

Sâmbătă 15 decembrie

  • de la ora 11:00 – Vom învăța să reciclăm creativ cu ajutorul materialelor la îndemâna noastră care, cu fantezie și pricepere, pot primi o viață nouă. Inventăm, calculăm, gândim, așa cum făceau și inventatorii români de odinioară. Vom căuta pe hartă orașele în care s-au născut unii dintre ei.
  • de la ora 12:00 – Vom confecționa sorcove și vom vorbi despre tradițiile românești în perioada sărbătorilor de iarnă. Poate chiar îi vom sorcovi pe părinți!

Duminică 16 decembrie

  • de la ora 11:00 – Vom face experimente distractive și vom vorbi despre personalități din domeniul științei românești. Vom marca pe hartă regiunile care au dat unele dintre cele mai sclipitoare minți ale ultimei sute de ani.
  • de la ora 12:00 – Vom confecționa globuri magice de zăpadă ce vor contribui la atmosfera festivă a Crăciunului. Globul va conține un peisaj cu fulgi de nea, brad, stea și un om de zăpadă.

Participarea la ateliere este gratuită și înscrierile se fac prin mesaj privat pe pagina FB a asociaţiei, până pe vineri, 14 decembrie, ora 14.00, specificând numele copilului înscris, vârsta și ora atelierului ales (puteți opta pentru mai multe ateliere, dar trebuie specificat acest lucru).

Durata unui atelier este de aproximativ 50 de minute.

Prin înscrierea la ateliere, părinții/ tutorii legali își exprimă acordul pentru fotografierea copiilor (în scopul documentării evenimentului) și postarea fotografiilor (fără tag pe persoană) într-un album dedicat evenimentului, pe paginile UCIMR și MNHCV.

IMPORTANT! Vă rugăm să ne anunțați dacă, din diferite motive, ați rezervat un loc și nu mai puteți participa. Locurile sunt limitate și anunțându-ne din timp dați șansa unui alt copil să se bucure de o experiență frumoasă! Vă mulțumim!