Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Voluntariat

Voluntariat

Noi, echipa de la Muzeul Hărților, credem în instituția voluntariatului.

Avem nevoie de voluntari – fie că dorești să contribui la activitățile muzeului sau vrei doar să ne ajuți la supravegherea vizitatorilor. Poți să activezi în cadrul compartimentului ”Marketing Muzeal – Comunicare” – în domeniile amintite dar și în cel de educație culturală (ghid și lucrul cu publicul) și fundraising, în compartimentul ”Patrimoniu” – pentru a studia hărțile din muzeu sau ca ajutor de supraveghetor în cadrul expunerii permanente.

Dacă vrei să ni te alături te rugăm să ne scrii la comunicare@muzeulhartilor.ro, să ne spui care sunt interesele tale și cum ai dori să te implici.

 

 

În perioada 1-15 iulie 2019, la Muzeul Hărților s-au desfășurat activități de practică profesională cu studenți de la Universitatea București. Activitățile de practică includ documentarea unor opere cartografice și grafice din sec. XVI-XIX, elaborarea unui conținut adecvat prezentării hărților în mediul online, lucrul cu platforme digitale, elaborarea unor clipuri de prezentare a lucrărilor într-un stil dinamic și atractiv şi întâlniri cu specialiştii în cartografie, muzeologie şi tehnici ale gravurii.

Iată şi câteva impresii:

Mi-am făcut stagiul de practică la Muzeul Hărților unde am luat contact cu obiecte noi și cu o parte a istoriei / istoriei artei pe care nu o mai explorasem până acum.

Abilitățile și cunoștințele dobândite pe parcursul practicii îmi vor folosi atât în continuare la facultate, dar foarte probabil și în viitorul profesional.

În cele două săptămâni de practică am aflat informații noi despre cum a evoluat cartografia de-a lungul timpului. În domeniul istoriei, practica mă va ajuta foarte mult să pot citi corespunzător o hartă, indiferent din ce perioadă provine, să analizez elementele de conținut, autorul, motivul creării ei și care sunt izvoarele istorice care stau la baza ei.