Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Familii

Familii

La sfârșit de săptămână, Muzeul organizează împreună cu asociaţiile partenere, activități pentru familii cu copii din variate grupe de vârstă.

Știm că părinții își doresc ca, în puținul timp liber pe care îl au, să petreacă câteva ceasuri altfel alături de copiii lor. Chiar dacă la grupele de copii mai mari prezența părintelui nu este obligatorie, considerăm util lucrul împreună, descoperirea împreună a unui anumit subiect sau, pur și simplu, a hărților.

Atelierele au subiect adaptat grupei de vârstă iar informația prezentată ține cont de nivelul de cunoștințe al copiilor.

 

Duminică, 30 iunie 2024, copiii cu vârste de 4 – 6 ani sunt invitați la atelierul de lectură Comoara din insulă, susținut de asociația Artelier D. Mai multe detalii găsiți aici.

 

 

 

 

 

În luna iulie, copiii cu vârste de 7 – 12 ani, sunt invitați la atelierele clubului de vară Atlasul noilor exploratori, susținute de asociația Artelier D. Mai multe detalii, găsiți aici.

 

 

 

 

 

Duminică, 7 iulie 2024, copiii cu vârste între 9 și 12 ani sunt invitați să participe la atelierul  Detectivi în Muzeul Hărților – stiluri și povești, susținut de Asociația De-a arhitectura.  Detalii, aici.

 

 

 

În lunile iulie și august, copiii cu vârste de 7 – 10 ani sunt invitați să participe la  Hărțile Artei. Atelierele verii 2024, organizate în parteneriat cu Belladona Art.  Mai multe informații aflați aici.

 

 

 

 

Familiile cu copii de peste 10 ani sunt invitate să descopere un kit interactiv pentru vizitarea muzeului, propus de asociația Asociaţia Da’DeCe în cadrul proiectului Muzeu de buzunar;  detalii AICI!

 

 

 

 

Colțul de lectură al Muzeului Hărților …online! Vă invităm să descoperiți pe canalul nostru YouTube filmulețele și activitățile pe care vi le-am pregătit împreună cu asociațiile partenere. În descrierea clipului veți găsi și linkul pentru descărcarea fișelor de activități conexe.

  • Străbunicul meu, Emil Racoviță, de Andreia Petcu – lectură și fișă de experiment de Andreia Petcu, de la Asociația Learning by Teaching;
  • Elmer și balenele, de David McKee – lectură, fișă de experiment și joc de mișcare de Andreia Petcu, de la Asociația Learning by Teaching;
  • Bolek și Lolek în jurul Pământului, de Ludwig Cichy – „Călătorie în Australia”; lectură și fișe de activități de Daniela Mișcov, de la Asociația Artelier D;
  • Căpitanul Jack și Pirații, de Peter Bentley – lectură și fișe de activități de Andreia Petcu, de la Asociația Learning by Teaching;
  • Bolek și Lolek în jurul Pământului, de Ludwig Cichy – „Călătorie la Polul Nord”; lectură și fișe de activități de Daniela Mișcov, de la Asociația Artelier D;
  • Il libro delle terre immaginate, / „Cartea pământurilor imaginate”, de Guillaume Duprat – lectură şi fişe de activităţi de Andreia Petcu, de la Asociaţia Learning by Teaching;

 

Din 18 octombrie 2019, Muzeul Hărţilor vă aşteaptă să descoperiţi Colțul de lectură al MNHCV, un spaţiu de lectură pentru  familii cu copii de 3 – 12 ani.  Detalii aici!

 

 

 

 

Din luna septembrie 2018, invităm familiile cu copii de 6 – 14 ani să descopere jocurile propuse de Asociaţia Da’DeCe în cadrul proiectului Muzeul la îndemână! Detalii aici.