Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

100 de ani în 100 de proiecte: Atelierele lunii ianuarie

Continuăm seria atelierelor gratuite desfăşurate în cadrul proiectului 100 de ani în 100 de concerte şi vă aşteptăm la muzeu pe 26 şi 27 ianuarie. Atelierele se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 10 ani şi sunt coordonate de Irina Strîmbeanu – Cercetașii României, Lavinia Dumitrescu – specialist în dezvoltare personală, Diana Gheorghiu – compozitor.

Sâmbătă 26 ianuarie

  • De la 11:00 – BRĂȚĂRILE UNIRII. Vom îngemăna cele 3 culori, roșu, galben și albastru, într-o brațară a prieteniei care să reprezinte unirea dintre cele trei mari provincii ale României dar și valorile morale și spirituale ale românilor de pretutindeni.
  • De la ora 12:00 – AUDIȚIE ACTIVĂ și GHICI MUZICAL. Vom învăța în mod distractiv elemente ritmice cu care vom acompania fragmente muzicale cunoscute compuse de creatori români și vom juca GHICI-ul MUZICAL. Cei mai atenți copii vor primi în dar câte un pachet de cărți de GHICI MUZICAL, cu care să se joace cu prietenii!

Duminică 27 ianuarie

  • De la ora 11:00 – ARTĂ DECORATIVĂ PE OGLINDĂ. Vom apela la elemente de decor cu model tradițional românesc pentru a înfrumuseța o oglindă numai bună de luat acasă.
  • De la ora 12:00 – MUZICĂ ȘI POVEȘTI. Pornind de la povești românești de acum 100 de ani, vom învăța să folosim muzica spre a ilustra sonor diferite scene. Apoi, ajutându-ne de un pian electronic și de instrumente mici de percuție, vom încerca să compunem o scurtă piesă care să se potrivească unei scene dintr-o poveste.

 

Participarea copiilor la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Înscrierile se fac prin mesaj privat pe pagina de facebook  a UCIMR  până vineri, 25 ianuarie, ora 14.00, specificând numele copilului înscris, vârsta și ora atelierului ales (puteți opta pentru mai multe ateliere, dar trebuie specificat acest lucru).

Durata unui atelier este de aproximativ 50 de minute.

Părinții/însoțitorii vor putea rămâne în muzeu achitând biletul de intrare, în valoare de 10 lei.

Prin înscrierea la ateliere, părinții/ tutorii legali își exprimă acordul pentru fotografierea copiilor (în scopul documentării evenimentului) și postarea fotografiilor (fără tag pe persoană) într-un album dedicat evenimentului, pe paginile UCIMR și MNHCV.

Atelierele se desfășoară prin proiectul ”100 de ani în 100 de concerte”, organizat de UCIMR și finanțat de Primăria Sector 1 București prin Centrul Cultural Sector 1, în cadrul programului ”Centenar pentru toti – sesiunea 2017-2020”.

IMPORTANT! Vă rugăm să ne anunțați dacă, din diferite motive, ați rezervat un loc și nu mai puteți participa. Locurile sunt limitate și anunțându-ne din timp dați șansa unui alt copil să se bucure de o experiență frumoasă! Vă mulțumim!