Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Colecţia lui Apolodor. Portofelul din Africa

 

În cadrul seriei Colecția lui Apolodor, asociaţia Artelier D şi Muzeul Hărţilor vă invită la un nou atelier de geografie creativă pentru familii cu copii de 5-8 aniPortofelul din Africa.

Sâmbătă 9 martie, de la ora 11:00, povestim un nou episod despre  cele mai fascinante animale din Africa; aflăm despre albastrul de Tunisia și parcurile naturale din Tanzania; cercetăm un portofel din piele de șarpe și compunem ritmuri la o tobă djembe; suntem spectatori ai uneia dintre întâmplările africane ale pinguinului Apolodor și aflăm ce s-a întâmplat după plecarea sa în Antarctica. În ultima parte a activității, explorăm un nou simbol de călătorie: banii. Apoi realizăm bancnote desenate cu animale africane.

Atelierul face parte din COLECȚIA LUI APOLODOR, program de geografie creativă pe 3 continente (Africa, Asia și Europa), prin intermediul unei colecții de cărți poștale și suveniruri. Analizăm simboluri de călătorie, precum Harta, Valiza, Banii, Albumul, Vehicule de mare distanță, Cartea poștală și ne lăsăm inspirați de ele pentru a realiza creații de artă în tehnici mixte. Nu în ultimul rând, ne imaginăm ceea ce în carte nu scrie: ce a mai făcut pinguinul Apolodor după ce a ajuns la frații săi de la Polul Sud.

 

Participare: pe bază de înscriere, prin completarea formularului de aici.
Taxa: 20 lei / persoană, include biletul la muzeu și materialele de lucru;
Durată: aproximativ 1h 30 minute