Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cu Mominii la Helsinki

În cadrul seriei Colecția lui Apolodor, asociaţia Artelier D şi Muzeul Hărţilor vă invită la un nou atelier de geografie creativă pentru familii cu copii de 5-8 ani: Cu Mominii la Helsinki.

Sâmbătă 23 martie, de la ora 11:00, povestim despre Momini, celebrele personaje finlandeze create de scriitoarea Tove Jansson, care îi scriu lui Apolodor. Cu umor, calm și bunătate, mominii (Momitata, Momi și Smiorc) fac față oricărei situații, ceea ce îl ajută pe Apolodor să nu mai fie deprimat în lunga noapte antarctică. Împreună vom explora o carte poștală pentru copii. Cu ajutorul hărții, poposim la piață, unde descoperim produse tradiționale, aflăm ce activități creative fac copiii finlandezi la centrul cultural Annantalo și descoperim povești ale oamenilor obișnuiți la muzeul orașului Helsinki. Căutăm Finlanda pe o hartă veche a Scandinaviei, apoi ascultăm povestea prieteniei dintre pinguinul Apolodor și Momini. În ultima parte a activității, întrebuințăm o hartă pentru a realiza un colaj original.

Atelierul face parte din COLECȚIA LUI APOLODOR, program de geografie creativă pe 3 continente (Africa, Asia și Europa), prin intermediul unei colecții de cărți poștale și suveniruri. Analizăm simboluri de călătorie, precum Harta, Valiza, Banii, Albumul, Vehicule de mare distanță, Cartea poștală și ne lăsăm inspirați de ele pentru a realiza creații de artă în tehnici mixte. Nu în ultimul rând, ne imaginăm ceea ce în carte nu scrie: ce a mai făcut pinguinul Apolodor după ce a ajuns la frații săi de la Polul Sud.

 

Participare: pe bază de înscriere, prin completarea formularului de aici.
Taxa: 20 lei / persoană, include biletul la muzeu și materialele de lucru;
Durată: aproximativ 1h 30 minute