Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Harta Romaniae (quae olim Thracia dicta)

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Marți, 26 februarie, ora 18:00, vă invităm la un nou concert al stagiunii Cartografii Sonore, parte din proiectul 100 de ani în 100 de concerte,  derulat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Harta vedetă a serii va fi Romaniae (quae olim Thracia dicta) vicinarumquae regionum / Romania (numită cândva Thracia) și teritoriile învecinate, realizată de  Jacobo Castaldo și  Abraham Ortelius, publicată la Anvers în anul 1584.

Această hartă de secol XVI ne prezintă mai multe regiuni din spaţiul sud – est european: Moldova, Basarabia, Valahia, Transilvania, Bulgaria, Serbia etc. Provincia Romania, aflată la sud de Dunăre, își datorează numele includerii în Imperiul Roman de Răsărit (Imperiul Bizantin), fiind „ţara locuită de romani”;  devine sub cucerire otomană Rumelia, nume folosit până în secolul al XIX-lea  pentru a desemna partea europeană a Turciei.

Evenimentul va continua cu un recital susținut de talentatele muziciene Sindi Loci (vioară) și Keisa Loci (pian) din Albania, iar programul va cuprinde Sonata nr. 1 de Robert Schumann, Sonata nr. 8 de Ludwig van Beethoven și Balada op. 29 de Ciprian Porumbescu.

Accesul la eveniment este GRATUIT, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii pe site-ul muzeului.

Stagiunea Cartografii sonore este o inițiativă a MNHCV și UCIMR, parte din programul „100 de ani în 100 de concerte” derulat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România pentru a celebra Centenarul României, proiect cultural co-finanțat de Primăria Sectorului 1 București prin Centrul Cultural Sector 1 în cadrul Programului „Centenar pentru toți – sesiunea 2017 – 2020”.

Cartografii Sonore este un proiect derulat prin programul „Oportunități la tine acasă” inițiat de UCIMR, dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România. În sprijinul eforturilor de promovare și susținere a tinerilor muzicieni s-a alăturat Banca Transilvania, prin încrederea acordată antreprenoriatului din sectorul creativ.

 

Pentru acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile.