Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

De la straiele de samurai la frac

Evenimente speciale

Marcăm finalul expoziției de hărți nipone din secolul XIX cu o conferință cu titlul ”De la straiele de samurai la frac. Patru secole de călătorie în Japonia”, susținută de Alexandra Marina Gheorghe, lector universitar doctor în cadrul Secției de Limba și Literatura Japoneză a Universității din București.

Conferința va avea loc pe 12 ianuarie incepând cu ora 18.00 și va prezenta o comparație a modului de a-l percepe pe „celălalt” din însemnări ale unor călători occidentali (Kaempfer, Hearn sau Loti) în lumea japoneză, precum și din impresiile experiențelor trăite de către japonezi în Statele Unite ale Americii sau Europa (Fukuzawa, Kunitake, Ōgai și Sōseki). În acest fel vom afla ce anume i-a unit sau diferențiat pe niponi de occidentali.

Doctor în ştiinţe umaniste (istorie) din anul 2007 al Universității din București, Alexandra Marina Gheorghe a participat la programul de training pentru profesorii de limba japoneză organizat de Japan Foundation la Institutul pentru Limba Japoneză de la Urawa și a beneficiat de burse acordate de Japan Foundation şi de Nippon Foundation (prin programul NF-JLEP) la Universitatea de Limbi Străine din Osaka. În prezent este lector în cadrul Secției de Limba și Literatura Japoneză a Universității din București, participând cu prezentări la numeroase conferinţe naţionale şi internaţionale şi publicând articole de specialitate.

Pentru acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile.