Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Dezbatere publică: Tectonica Umbrei – Cercetarea artistică

Evenimente speciale

Miercuri 30 ianuarie de la ora 18:00, vă aşteptăm la un eveniment special în cadrul expoziţiei Tectonica Umbrei / Shadow Tectonics. Ștefan Ungureanu și invitații săi propun o dezbatere publică în care vor explica pe larg conceptele care animă expoziția  deschisă la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi. Intrarea este liberă.

Având ca punct central cercetarea artistică și motivul hărții – o preocupare dezvoltată în proiectul de licență și preluată în prezent în doctoratul său, Ștefan Ungureanu va prezenta cărțile-obiect, și va dezvolta subiecte care îl preocupă în această perioadă de creație.

Ștefan Ungureanu (n.1984) este preocupat de transpunerea vizuală a științei în imagini. Lucrările sale organizează și normează spațiul, narațiunea și timpul în structuri vizual-narative complexe. Ungureanu folosește în cercetarea sa artistică concepte proprii inspirate de Bruno Latour, Jordan Peterson sau Robert Sapolsky. Din 2016 urmează un doctorat la UNARTE, sub coordonarea domnului profesor Dragoș Gheorghiu. O parte dintre rezultatele cercetării sunt prezentate în această expoziție și în șirul de evenimente care sprijină acest demers.

Invitaţi:

Ioana Marinescu (n.1988)  – curator și istoric de artă la H’art Gallery în București.

Dan Popescu (n.1974)  –  managerul H’art Gallery, una dintre primele și cele mai importante galerii de artă privată din București și din țară.

Anca-Raluca Majaru (n. 1987)  – licențiată în arhitectură la UAUIM București, iar în 2016 a obținut tilul de doctor;  a lucrat în sectorul public, privat și non-guvernamental, cu care colaborează de peste zece ani pe poriecte educative, sociale și culturale.

Dezbaterea publică Tectonica Umbrei – Cercetarea artistică este realizată în parteneriat cu Asociația ARCHÉ şi este un proiect cultural realizat cu sprijinul Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Dezbaterea publică Tectonica Umbrei – Cercetarea artistică este una dintre manifestările dedicate sărbătorii Zilei Culturii Naționale.