Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Exerciții cartografice

Expoziție temporară

Începând cu data de 7 iunie, ora 18.00, vă așteptăm la muzeu pentru a vizita o nouă expoziție: ”Exerciţii cartografice. Manuale, atlase şi caiete de geografie din perioada 1873 – 1947” .

Expoziţia propune o călătorie în timp, prin intermediul câtorva atlase, manuale şi caiete vechi de geografie aflate în colecţii particulare, într-o selecţie realizată de curatorul Ramona Caramelea.

Expoziţia ilustrează o viziune punctuală, din perspectivă didactică şi se structurează în jurul a trei teme: exerciţii cartografice, cunoştinţe practice şi descoperirea naturii, metode de predare.

Pentru numeroase generaţii de elevi şi nu numai, manualul a fost principalul instrument de cunoaştere. Manualul, cu precădere cel de geografie, a fost o piesă esenţială în cadrul proiectelor politice şi ideologiilor vremii, iar discursul său a reflectat dimensiunea naţional(ist)ă.

În contextul absenţei din România a ideii de patrimoniu educaţional, expoziţia valorifică documente cu valoare patrimonială aparţinând culturii materiale şcolare, atrăgând atenţia publicului asupra importanţei şi necesităţii prezervărilor.

Expoziția este deschisă în perioada 8.06.2018 – 8.07.2018.

Vizitarea expoziţiei este inclusă în biletul de acces în muzeu: 8 lei – tarif întreg, 2 lei – studenţi şi elevi, 4 lei – pensionari. La vernisaj, accesul este gratuit.