Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Școli & grădinițe

Școli & grădinițe

Programele educative pentru şcoli şi grădiniţe sunt concepute pentru a răspunde nevoilor copiilor şi cadrelor didactice însoţitoare şi urmează programa şcolară în vigoare. De altfel, scopul acestor activități este acela de a completa într-un mod inedit informația primită la clasă.

Programele abordează diverse teme şi se adresează mai multor categorii de vârstă. Sunt compuse dintr-o parte teoretică și una practică; partea teoretică presupune vizitarea muzeului și staționarea pe pernuțe pentru discuţii în fața câtorva lucrări,  iar partea practică se desfășoară tot în muzeu, într-un spațiu special amenajat, permiţând fixarea într-un mod creativ a noilor cunoştinţe.

Muzeul vă oferă programe educative realizate de asociaţii partenere ( Artelier D, Learning by Teaching,  programe pentru adolescenţi susţinute de psihoterapeutul Alexandra Cucu) şi trasee educative cu parcurgere individuală.

 

Desfăşurare: de miercuri până vineri, pe bază de programare la adresa educatie@muzeulhartilor.ro

Durată: o oră – o oră şi jumătate

Număr de participanţi: minimum 7, maximum 20

Vârste: de la 4 la 18 ani, în funcţie de programul ales

Tarife: în funcţie de programul ales

 

Programe Artelier D

Asociaţia Artelier D propune activităţi  educative pentru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani. Cu Apolodor în jurul lumii, Ce a văzut Columb… sau Călătorie prin Transilvania sunt titlurile celor mai noi programe interactive, prezentate în această secţiune.

Tariful este de 20 lei / copil pentru 1 program.

 

 

 

Programe Learning by Teaching

Asociaţia Learning by Teaching desfăşoară ateliere educative pentru copii cu vârste cuprinse între 4 şi 14 ani. Reunite sub titulatura Călători alături de marii exploratori şi Exploratori şi cărturari români acestea  prezintă marile descoperiri geografice și personalitățile care au contribuit la realizarea lor.

Tariful  variază între  20 lei şi 30 lei  / copil pentru 1 atelier.

 

 

 

Programe Câte-n lună şi-n mansardă

Asociaţia Câte-n lună şi-n mansardă îi invită pe copiii cu vârste cuprinse între 8 şi 12 ani la ateliere de imaginat hărţi, prin intermediul scrierii creative.

Tariful este de 25 lei / participant pentru 1 atelier.

 

 

 

Trasee educative

Traseele educative reprezintă o metodă de educație muzeală ce  se adresează tuturor vizitatorilor, fără a presupune asistenţa unui educator muzeal.

Traseele educative se realizează pe cont propriu de către fiecare grup care le solicită la intrarea în muzeu şi nu presupun costuri suplimentare.

Descarcă aici noile noastre trasee  pentru copii de 7-12 ani pe care apoi le poți completa în timpul vizitei la muzeu, împreună cu clasa, familia sau prietenii!