Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

100 de ani în 100 de proiecte. Atelierele lunii aprilie

Invităm copiii cu vârste între 6-10 ani la ultimele 4 ateliere creative gratuite din cadrul proiectului 100 de ani în 100 de concerte, în zilele de 6 și 7 aprilie. Coordonatori atelierelor sunt Irina Strîmbeanu – Cercetașii României, Lavinia Dumitrescu – specialist în dezvoltare personală și Mirela Benea – Consultant tradiții rurale.

 

Sâmbătă 6 aprilie

De la ora 11:00 – PARADA PERSONAJELOR DE POVESTE. Intrăm în costume și totodată în pielea eroilor preferați. De la povești românești până la povești din alte țări, ne vom alege personajele preferate și vom învăța să le descriem prin mijloacele folosite de actorii de teatru atunci când învață un rol și încearcă să intre cât mai bine în pielea personajului.

De la ora 12:00 – ARTĂ DECORATIVĂ. TEHNICA ȘERVEȚELULUI. Vom vorbi despre semnificația desenelor decorative din casele bunicilor de la țară și vom decora o lădiță de lemn cu motive inspirate din tradiția populară, utilizând tehnica șervețelului. Vom folosi culori și materiale non toxice.

Duminică 7 aprilie

De la ora 11:00 – CASE PENTRU PĂSĂRI. Primăvara e deja, aici iar păsările caută de colo colo un culcuș. Impreună vom reconstitui pe hartă traseul străbătut de păsările călătoare și le vom decora cele mai frumoase căsuțe.

De la ora 12:00 – ARTĂ DECORATIVĂ. TRĂISTUȚA TRADIȚIONALĂ DIN LÂNĂ TOARSĂ LA MOECIU DE SUS. Cum se toarce lâna? Cum se lucrează trăistuțele? Mai sunt astăzi meșteri care se îndeletnicesc cu împletitul și confecționatul traistelor, sau totul se face industrial? O să răspundem la aceste întrebări împreună, o să identificăm pe hartă unde se află Moeciu de Sus și o să descoperim plăcerea de a ne confecționa singuri niște trăistuțe de toată fala.

 

Participarea copiilor la ateliere este gratuită, în limita locurilor disponibile.

Înscrierile se fac prin mesaj privat pe pagina de facebook https://www.facebook.com/UCIMR, până vineri, 5 martie, ora 14.00, specificând numele copilului înscris, vârsta și ora atelierului ales (puteți opta pentru mai multe ateliere, dar trebuie specificat acest lucru).

Durata unui atelier este de aproximativ 50 de minute. Între ateliere va exista o scurtă pauză.

Părinții/însoțitorii vor putea rămâne să viziteze muzeul, achitând biletul de intrare, în valoare de 10 lei.

Prin înscrierea la ateliere, părinții/ tutorii legali își exprimă acordul pentru fotografierea copiilor (în scopul documentării evenimentului) și postarea fotografiilor (fără tag pe persoană) într-un album dedicat evenimentului, pe paginile UCIMR și Muzeului Național aș Hărților și Cărții Vechi.

Atelierele se desfășoară prin proiectul ”100 de ani în 100 de concerte”, organizat de UCIMR și finanțat de Primăria Sector 1 București prin Centrul Cultural Sector 1, în cadrul programului ”Centenar pentru toti – sesiunea 2017-2020”.
IMPORTANT! Vă rugăm să ne anunțați dacă, din diferite motive, ați rezervat un loc și nu mai puteți participa. Locurile sunt limitate și anunțându-ne din timp dați șansa unui alt copil să se bucure de o experiență frumoasă! Vă mulțumim!