Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

20 de ani de la înființarea Muzeului Hărților

Evenimente Speciale

Reuniune în cadru festiv la Biblioteca Academiei Române

În suita evenimentelor care au avut ca scop celebrarea împlinirii a douăzeci de ani de la înființarea Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi a fost inclusă și o reuniune în cadru festiv a partenerilor, donatorilor și susținătorilor instituției noastre.

Pe 11 mai 2023, în amfiteatrul Ion Heliade Rădulescu al Bibliotecii Academiei Române, s-au întâlnit Ministrul Culturii, domnul Lucian Romașcanu, domnul Adrian Năstase, fondator al Muzeului și președinte al Fundației Europene Titulescu, doamna Florentina Nițu, decan al Facultății de Istorie de la Universitatea București precum și diplomatul și istoricul Mihai Gribincea. Amfitrioana discuțiilor a fost doamna Maria Cristina Toma, directoarea Muzeului.

S-au rememorat istorii și etape cheie din parcursul Muzeului și s-au dezvăluit planuri de viitor. Datorită numeroaselor proiecte și evenimente găzduite aici, precum și a numărul în continuă creștere de vizitatori, s-a adus în discuție și posibilitatea de extindere a spațiului de expunere și depozitare, unul din obiectivele cele mai importante din agenda instituției.

Mai jos regăsiți o scurtă prezentare a Muzeului Hărților și argumente în favoarea unei vizite, dacă nu ați apucat până acum să ne treceți pragul.