Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Autismul – parte din diversitatea noastră

Evenimente Speciale

Cu ocazia „Zilei Internaționale de Conștientizare a Autismului”, Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi și inițiatorii proiectului „Faces of Autism” vă invită să urmăriți în ziua de sâmbătă, 2 aprilie 2022, la ora 11:00, un dialog deschis despre autism, persoane cu autism și locul lor în societate.

Vor fi abordate teme privind importanța diagnosticării și intervenției timpurii, rolul familiei în terapie și recuperare, provocări și piedici în integrarea în sistemul de învățământ de masă. De asemenea se va discuta despre tranziția de la copilul susținut de familie la adultul independent, care este în căutarea unui job potrivit pregătirii profesionale și pasiunilor sale. Vom vorbi și despre rolul organizațiilor non-guvernamentale într-o societate în care diversitatea și implicarea socială sunt concepte aflate într-o fază incipientă.

Întâlnirea va avea loc în cadrul expoziției „Atipic. Drumul către ceilalți”.
Intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile și este permisă cu maxim 15 minute înainte de începerea evenimentului.

Invitați:
Anca Dumitrescu – psiholog, presedinte Autism Voice
Dr. Raluca Grozăvescu – medic primar psihiatru
Teodora Dumitrof – părinte copil cu autism
Adina Iancu – psiholog, persoană cu Asperger
Maria Calapod – Tomescu – psiholog
László Bodor – consultant fundraising & ONG

Moderator:
Toader Păun – jurnalist

Evenimentul va fi transmis în direct pe Facebook pe pagina muzeului și pe pagina proiectului „Faces of Autism”.

„Autismul – parte din diversitatea noastră” face parte dintr-o suită de evenimente ce vor avea loc în cadrul expoziției „Atipic. Drumul către ceilalți”, în care veți regăsi fotografii făcute de David Stescu, un tânăr fotograf de 16 ani, cu autism. Pentru el, geografia este o pasiune, iar călătoriile, pe care și le planifică temeinic, au un rol terapeutic. Cu fiecare nouă destinație, David avansează în procesul său de formare, iar cu fiecare fotografie își afirmă propria cale și propriul canal de comunicare într-o lume majoritar tipică.
Organizată de Muzeul Hărților și inițiatorii proiectului „Faces of Autism”, Teodora și Mihai Stescu, expoziția are ca scop creșterea nivelului de conștientizare cu privire la autism, o misiune socială la care muzeele contribuie din ce în ce mai mult. Mai multe detalii despre expoziție aflați aici.