Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. CIVITAS IHERUSALEM

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Miercuri, 27 noiembrie, de la ora 18:00, vă invităm la un nou concert al stagiunii Cartografii sonore. Concertele MNHCV, proiect desfăşurat de Muzeul Hărţilor în parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

Reputata pianistă Mădălina Pașol, apreciată pentru activitatea solistică susținută pe mari scene din România și din străinătate, va concerta alături de tineri și foarte tineri interpreți, laureați ai
concursului „Valori pianistice”, ediția din 2019. Programul va cuprinde o selecție inspirată de lucrări din repertoriul pianistic, aparținând unor compozitori precum J.S. Bach, L. van Beethoven,
F. Chopin, F. Liszt, E. Grieg și G. Dinicu.

Lucrarea vedetă a serii este CIVITAS IHERUSALEM, o  vedere asupra Ierusalimului, așa cum era perceput acest oraș de călătorii occidentali în anul 1486. Realizată în secolul al XX-lea, această litografie reproduce una dintre ilustrațiile care îmbogățeau prima carte de călătorie în imagini realizată vreodată în Europa – Peregrinatio in Terram Sanctam, de Bernhard von Breidenbach.

Participarea se face pe bază de înscriere, prin completarea formularului de mai jos, şi prin achitarea biletului de 10 lei.

 

Pentru acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile.