Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Claudiopolis

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Miercuri, 30 octombrie, de la ora 18:00, vă invităm la un nou concert al stagiunii Cartografii sonore. Concertele MNHCV, proiect desfăşurat de Muzeul Hărţilor în parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

Ansamblul Power Vibes condus de vibrafonistul Alexandru Anastasiu va susține un concert inspirat de una dintre reprezentările cele mai faimoase ale orașului Cluj, o gravură realizată în 1617 de Georg Hoefnagel după o pictură a artistului Egidius van der Rye.  Lucrarea intitulată Claudiopolis a fost inclusă într-un celebru atlas dedicat oraşelor lumii, Civitates Orbis Terrarum, editat de Georg Braun la Köln între 1572 şi 1617. Această imagine panoramică ne prezintă orașul văzut de pe dealul Cetățuii şi permite identificarea cu uşurinţă a câtorva dintre monumentele importante, cum ar fi catedrala Sfântul Mihail, Biserica Reformată sau bastionul Croitorilor. Imaginea reprezintă o ocazie bună pentru toți cei interesați de istorie de a studia modul în care a evoluat orașul de-a lungul secolelor.

Concertul face parte din proiectul Transylvania Live organizat de UCIMR, fundaţia Mihai Eminescu Trust si cofinanţat de AFCN, ce promovează muzica cultă şi spaţiile de patrimoniu, în contexte variate.

Intrarea este liberă, pe bază de înscriere, prin completarea formularului de mai jos.

La acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile.