Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

La sfârșitul lunii februarie Cartografiile sonore împlinesc un an! Vă mulțumim că ați fost alături de noi și vă așteptăm în continuare la concertele de la Muzeul Hărților, de anul acesta într-o nouă prezentare.

Marţi, 27 februarie, de la ora 18:00 va avea loc primul concert din 2018. Harta adusă în prim plan este Regatul Boemiei, relizată de cartograful german J. B. Homann în 1720.

După prezentarea hărţii, în deschiderea evenimentului, va urma concertul de muzică clasică, cu lucrări inspirate de harta VIP, susţinut de Solartis Quartet.

Vor fi interpretate lucrări de J. Haydn, L.van Beethoven şi A. Dvořák. Vor concerta: Simina Croitoru – vioara I, Ana Maria Marian – vioara a II-a, Theodor Andreescu – violă, Andrei Niţescu – violoncel.

Accesul la eveniment se face în limita locurilor disponibile, doar pe baza înscrierii pe site, începând cu 20 februarie 2018. Preţul biletului este 8 lei / persoană.

Concertele de la MNHCV au creat încă de la început o perspectivă inedită asupra vizitei la muzeu, în apropierea hărților vechi, unde istorii, mentalități, coduri estetice și alte valori ale societăților care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire nouă, în compania muzicii clasice.

Stagiunea „Cartografii sonore” este o inițiativă a Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi  și a UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.

Pentru acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile.