Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. De la Gershwin la Piazzolla

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Miercuri, 7 decembrie, de la ora 18:00, vă invităm la un nou concert în afara convențiilor, de această dată susținut de creația recentă pentru acordeon. Duo Accordis Anima ne propune un program special De la Gershwin la Piazzolla, creat pentru stagiunea Cartografii sonore. Concertele MNHCV, proiect desfăşurat de Muzeul Hărţilor în parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

Veți asculta doi temerari, venind cu experiența spectacolelor de teatru semnate de regizori faimoși, după ce s-au distins pe scenele mai multor competiții de profil: Emilian Ciobanu și Emilian Mănică. Cei doi artiști au pregătit programul sub forma unui atlas sonor care le-a oferit prilejul de a lucra încă o dată cu maestrul Fernando Mihalache, ce li se va alătura spre finalul concertului.

De la acordeon clasic la acordeon jazz,veți asculta tango dus un pas mai înainte față de tendințele ultimilor ani. O plenitudine de palete sonore din SUA, Argentina, Spania, Bulgaria va mai dezvălui atlasul serii, susținut în plan vizual de hărțile de colecție ale Muzeului. Ritmuri suprapuse, bossa nova, dansuri balcanice și șansonete vor alcătui „Muzica terestră” pe care o veți asculta miercuri seară în premieră în această formă.

Publicul este invitat să descopere o nouă expoziție, intitulată Donații recente. Itinerar francez, care reunește o serie de lucrări recent intrate în colecția muzeului. Expoziția propune publicului un itinerar vizual inedit, prin intermediul unor obiecte prețioase, hărți, gravuri, enciclopedii și atlase din secolul al XIX-lea și de la începutul secolului XX, cu un conținut bogat și divers referitor la geografia, istoria, arta și cultura franceză. Harta vedetă a serii va fi o hartă a drumurilor, Le Guide du voyageur en France, realizată de cartograful, geograful și eseistul Aristide Michel Perrot în jurul anului 1860.

Accesul la eveniment se va face prin achitarea biletului de 10 lei, prioritate având rezervările efectuate prin EventBook, AICI.

🔹

𝐄𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐂𝐢𝐨𝐛𝐚𝐧𝐮, născut într-o familie de acordeoniști, a studiat acordeon jazz la Colegiul Național Dinu Lipatti, acordeon clasic la Universitatea Națională de Muzică, fiind în prezent parte din prima generație de absolvenți (2022) ai cursurilor de master de la UNMB. A colaborat cu regizori precum Ion Caramitru, Teodora Cîmpineanu, Ivan Dobcev și Margarita Mladenova, Horațiu Mălăele, Attila Vizauer, participând la numeroase show-uri televizate.

𝐄𝐦𝐢𝐥𝐢𝐚𝐧 𝐌𝐚̆𝐧𝐢𝐜𝐚̆, a studiat inițial pianul la Colegiul Național Dinu Lipatti, iar la Universitatea Națională de Muzică s-a înscris la secția de Acordeon clasic. A participat la numeroase concursuri naționale, fiind laureat al Olimpiadei Naționale de Interpretare Muzicală. A colaborat cu Teatrul Metropolis și studenți ai UNATC.

𝐅𝐞𝐫𝐧𝐚𝐧𝐝𝐨 𝐌𝐢𝐡𝐚𝐥𝐚𝐜𝐡𝐞 a absolvit Facultatea de Compoziție a Universității Naționale de Muzică și apoi a înființat prima Catedră de acordeon în cadrul aceleiași instituții. S-a perfecționat în studiul acordeonului cu reputați maeștri în plan internațional, a fost invitat la prestigioase festivaluri internaționale, a susținut în primă audiție românească, alături de Orchestra Radio „Concertul pentru acordeon și ansamblu de cameră” de Aurel Stroe, a aranjat pentru acordeon numeroase lucrări importante.