Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Harta României pe județe și administrativă

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Vă invităm marți 23 octombrie, de la ora 18:00 la Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi (Strada Londra nr. 39) la un nou concert din cadrul stagiunii  Cartografii sonore. Evenimentul face parte din proiectul 100 de ani în 100 de concerte derulat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) pentru a sărbători Centenarul, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Seara va fi dedicată hărții România pe județe și administrativă apărută în anul 1934 la Institutul Cartografic Unirea, institut înființat de generalul și cartograful Constantin Teodorescu. Participant la luptele de la Turtucaia, din Primul Război Mondial, generalul a rămas o figură controversată în istoria românească, din cauza înfrângerii suferite de Armata Română. Vă invităm să aflați mai multe detalii despre contextul din care provine acestă lucrare cartografică și despre povestea autorului său.

Publicul are prilejul să redescopere această hartă istorică ce va căpăta o „textură sonoră” aparte, marcată de exotismul muzicii nipone și europene. Vor interpreta: Chiyuki Funakoshipercuție (marimbă) și soprana Mayuko Komori, în colaborare cu pianistul Mihai Murariu. Laureații concursului „România” desfășurat anul acesta la Tokyo, organizat de Romanian Music Society in Japan, vor prezenta în fața publicului un program deosebit de spectaculos compus din opusuri ale creatorilor niponi, precum: Takatsugu Muramatsu, Kazunori Miyake, Tatsunosuke Koshitani, cât și lucrări semnate de titani ai muzicii europene: Johann Sebastian Bach, Vincenzo Bellini, Giacomo Puccini.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii pe site.

Pentru completarea experienței, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri.

Cartografii Sonore este un proiect sprijinit de Banca Transilvania prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România.