Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Harta Turcia Europeană de John Senex

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Pe 28 noiembrie, de la ora 18.00, are loc ultimul concert din acest an din cadrul Stagiunii „Cartografii sonore”. Harta adusă în atenția oaspeților noștri cu această ocazie este Turcia europeană, realizată de cartograful britanic John Senex în secolul XVIII.

Prezentarea hărții, alături de contextul istoric, va fi făcută de domnul Marian Coman, istoric și cadru didactic în cadrul Universității București iar, în partea a doua a evenimentului, va avea loc concertul de muzică clasică cu un program inspirat de harta VIP.

Vor fi interpretate lucrări de Claudio Monteverdi, Manuel de Falla, Federico Garcia Lorca, Anton Pann. Vor concerta Angela Sindeli – soprană și Tudor Niculescu Mizil – chitară.

Accesul la eveniment se face în limita locurilor disponibile, doar pe baza înscrierii pe site, începând cu data de 22 noiembrie 2017. Prețul biletului este de 8 lei/persoană.

Concertele de la MNHCV au creat încă de la început o perspectivă inedită asupra vizitei la muzeu, în apropierea hărților vechi, unde istorii, mentalități, coduri estetice și alte valori ale societăților care s-au succedat de-a lungul vremurilor pot fi descifrate printr-o privire nouă, în compania muzicii clasice.

Pentru completarea experienței, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri dintr-una din regiunile descrise de hartă.

Stagiunea „Cartografii sonore” este o inițiativă a Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi  și a UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România.