Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii Sonore. La Transilvania

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Miercuri, 13 noiembrie, de la ora 18:00, vă invităm la un nou concert al stagiunii Cartografii sonore. Concertele MNHCV, proiect desfăşurat de Muzeul Hărţilor în parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

Evenimentul încheie proiectul Transylvania Live cu un concert de jazz şi aduce în prim plan harta La Transilvania. Această hartă foarte detaliată a Transilvaniei a apărut în celebra lucrare Atlante Veneto, a lui Vincenzo Maria Coronelli în 1690. Cartograf, cosmograf, creator de globuri pământeşti, geograf, editor, Coronelli este o figură enciclopedică de sfârşit de secol XVII şi început de secol XVIII italian. Cultura şi preocupările sale din domenii diferite se reflectă în hărţile pe care le-a creat, ce cuprind informaţii variate. Este şi cazul acestei hărţi ce conţine denumiri ale localităţilor în mai multe limbi, referinţe la Antichitate, dar şi la episoade din istoria recentă.

A-C Leonte – Dream House  propune publicului un concept jazz / electro / psihedelic. Vor concerta A-C Leonte – voce, Albert Tajti – claviaturi, Alex Arcuș – saxofon, Michael Acker – bas și Tavi Scurtu – tobe. Programul concertului va include compoziții originale prin care trupa s-a făcut remarcată pe scenele celor mai importante festivaluri de jazz din țară, dar și piese de pe albumul lansat recent „Dream House”.

Concertul face parte din proiectul Transylvania Live organizat de UCIMRfundaţia Mihai Eminescu Trust si cofinanţat de AFCN, ce promovează muzica cultă şi spaţiile de patrimoniu, în contexte variate.

Intrarea este liberă, pe bază de înscriere, prin completarea formularului de mai jos.

Pentru acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile.