Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Războiul hărților

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Marţi 4 decembrie, de la ora 18:00, vă invităm la un nou concert din cadrul stagiunii Cartografii sonore. Evenimentul încheie proiectul 100 de ani în 100 de concerte derulat de Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) în parteneriat cu Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi pentru a sărbători Centenarul, proiect cultural co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național, acțiune co-finanțată de Ministerul Culturii și Identității Naționale.

Publicul este invitat să descopere lucrări cartografice de excepție, incluse în expoziția Războiul hărților, dedicată celebrării Centenarului Mari Uniri. Expoziția prezintă hărți etnografice realizate în prima parte a secolului XX, hărți care au fost utilizate atât în presă pentru promovarea poziției guvernului român privind Conferința de Pace de la Paris cât și de către delegațiile naționale care au participat la lucrări. În acest context, hărțile etnografice, prezentând repartiția diferitelor etnii pe un teritoriu, au jucat un rol esențial în redesenarea granițelor statelor europene la finalul Primului Război Mondial. Expoziția este deschisă la Muzeul Hărților până pe 16 decembrie.

Seara va continua cu un concert special al Corului Canticum, ce va interpreta, sub bagheta dirijorului Răzvan Rădos, un program deosebit de spectaculos dedicat Centenarului dar și o serie de colinde vechi românești.

Accesul la eveniment este gratuit, în limita locurilor disponibile, pe baza înscrierii pe site.

Cartografii Sonore este un proiect sprijinit de Banca Transilvania prin programul „Oportunități la tine acasă” dedicat tinerilor muzicieni excepționali, program prin care tineri artiști găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din România.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt locuri disponibile.