Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Recital de harpă

Cartografii Sonore. Concertele MNHCV

Vineri, 23 februarie, de la orele 18:00, vă invităm la un recital inedit de harpă, inclus în stagiunea Cartografii sonore.Concertele MNHCV, ediția a IX-a, susținut de doamna profesor dr. Miruna Vidican și elevi ai Colegiului Național de Muzică „George Enescu”. Proiectul Cartografii sonore este desfăşurat de Muzeul Național al Hărţilor și Cărții Vechi (MNHCV) în parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) și își propune să aducă împreună muzica de calitate și patrimoniul muzeului.

Lucrarea vedetă a serii este Harta cea mai recentă a cursurilor de apă din Europa, în special a Dunării (…), realizată de cartograful J. B. Homann și publicată în jurul anului 1720. Acest document ne prezintă cursul inferior al Dunării și regiunile aflate în partea de sud a fluviului, incluzând Grecia continentală și insulară. Cartușul bogat decorat cuprinde personaje și creaturi mitologice, printre care și zeul Apollo, alături de arcul și lira sa. De ce regăsim Grecia și aceste reprezentări pe o hartă a Dunării? Răspunsul îl vom afla împreună, cercetând istoria și contextul apariției acestei hărți, în cadrul prezentării realizate de Ioana Zamfir, muzeograf MNHCV.

Participarea la concert se face în limita locurilor disponibile, pe bază de înscriere și achitarea biletului în valoare de 15 lei/ adulți, 7, 5 lei / pensionari, 5 lei / elevi, studenți. Link-ul de înscriere se află aici.

Miruna Vidican (n. 1983) cântă la harpă și la harpă celtică, dar se bucură și de interpretarea muzicii irlandeze, celtice, baroce și muzicii de film. Îi place să își facă propriile aranjamente și în special, să compună muzică pentru meloterapie. A câștigat numeroase premii la competiții de harpă, a susținut recitaluri pe scene celebre, iar activitatea ei de solist include colaborări cu Filarmonica Sibiu, Filarmonica Târgu-Mureș, Filarmonica Pitești, Orchestra de Tineret a României, Orchestra de Concert a Universității Naționale de Muzică.

Miruna Vidican este profesor de harpă la Colegiul Național de Muzică „George Enescu” din București și harpist la Teatrul de Operetă și Muzical „Ion Dacian” din București. A obținut titlul de doctor în muzică în cadrul Universității Naționale de Muzică din București, sub îndrumarea prof. Șerban Dimitrie Soreanu.