Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Recital de operă

Cartografii Sonore. Concertele MNHCV

Miercuri, 23 noiembrie, de la ora 18:00, vă invităm la un recital de operă, susținut de eleve ale Colegiului Național de Muzică „George Enescu”, clasa de canto profesor Veronica Anușca. Acest eveniment special este inclus în stagiunea Cartografii sonore. Concertele MNHCV, proiect desfăşurat de Muzeul Hărţilor în parteneriat cu Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR).

Vor interpreta elevele : Beatrice Andra Jipa, Cătălina Ionela Tudorache, Alexandra Bianca Vlad
Invitați: Miruna Preda, Andreea Petrescu, Ioana Petrescu
Profesor acompaniator: Marta Claudia Băceanu Tudor

Publicul este invitat să viziteze Muzeul, să descopere colecția de hărți vechi, planuri, precum și gravuri cu subiecte diverse. În patrimoniu se regăsesc lucrări valoroase din secolele XVI – XX, reprezentând teritorii antice, provinciile românești, regiuni europene și din alte continente, peisaje citadine sau hărți ale cerului. Pentru a vă bucura de atmosfera specială a muzeului, vă recomadăm să ajungeți la concert cu o oră mai devreme.

Organizată de Asociația UCIMR împreună cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi, stagiunea „Cartografii Sonore” a debutat în 2017. De-a lungul timpului, au concertat artiști precum Costin Soare, Tudor Niculescu Mizil, Duo Kitharsis, cvartetul de coarde Solartis, pianista Mădălina Pașol, Duo PlaCello format din violonceliștii Ella Bokor și Mircea Marian, grupurile de jazz KRiSPER, Ana Maria Galea Trio, AC Leonte Band și mulți alții.
Proiectul este derulat prin programul „Oportunități la Tine Acasă” al UCIMR, dedicate tinerilor muzicieni excepționali din România, prin care aceștia găsesc oportunități reale de afirmare pe scenele din țară în cele peste 100 de concerte organizate anual.

Prețul biletului este de 10 lei/persoană, iar înscrierea se face prin achitarea biletului, aici.