Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Cartografii sonore. Regatul Ungariei

Cartografii sonore. Concertele MNHCV

Marţi, 29 mai, de la ora 18:00, ne întâlnim la un nou eveniment al stagiunii Cartografii sonore.Concertele MNHCV.

De această dată, harta vedetă este realizată în 1688 de Frederick de Wit (1616-1689), renumit cartograf, gravor, tipograf și editor din Amsterdam. Ea ne prezintă Regatul Ungariei şi alte regiuni şi ţări din Europa, multe dintre ele adiacente cursului Dunării. Dintre acestea amintim: principatele Transilvaniei, Valahiei şi Moldovei, Bulgaria, Serbia, Croaţia, zone din Italia şi Germania etc. Dunărea este reprezentată din orașul Regensburg și până la vărsarea sa în Marea Neagră; sunt marcate capitalele, orașele și localitățile pe care aceasta le străbate( Iltzstat, Viena, Presburg, Pesta și Buda, Belgrad, Orșova, Giurgiu, Galați etc). Totodată, harta conține numeroase informații cu caracter istoric, cu privire la datele și locurile bătăliilor dintre creștini și Imperiul Otoman, care s-au desfășurat cu precădere pe teritoriile adiacente Dunării.

După prezentarea hărţii, va urma un recital de folclor și lied românesc, susţinut de Ioana Maria Ardelean și Daniel Magdal, acompaniați la pian de Diana Spînu și Aurel Mustățea.

Accesul la eveniment se face în limita locurilor disponibile, doar pe baza înscrierii pe site, începând cu 22 mai 2018. Preţul biletului este 8 lei / persoană.

Pentru completarea experienței, la final de eveniment va avea loc o degustare de vinuri din portofoliul Jidvei.

Stagiunea „Cartografii sonore” este o inițiativă a Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi și a UCIMR – Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România şi este un eveniment susținut de Banca Transilvania.