Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Donații recente. Hărți și planuri ale regiunilor românești

Expoziție temporara

Din 5 august 2021,  vă invităm să vizitaţi expoziţia temporară Donații Recente. Hărți și planuri ale regiunilor românești. Expoziţia aduce în atenția publicului o serie de obiecte de patrimoniu care s-au alăturat colecției muzeului în ultimii ani: „Donația Ruxandra Bratu”, „Donația Zaharia Gheorghe”, „Donația arh, Lucia Stoica – din colecția Zach C. Panțu” și „Donația Vasile Ștefănescu”. Le mulțumim donatorilor pentru generozitatea acestui gest tot mai rar și, deci, cu atât mai lăudabil și încurajator. În acest fel, lucrările și obiectele donate au devenit accesibile unui public variat și numeros, nu doar cercetătorilor și specialiștilor.

Expoziţia este deschisă în perioada 5 august – 19 septembrie 2021.

Preț bilet: 5 lei (tarif întreg)

Expoziția își propune să aducă în fața publicului hărți și planuri ale regiunilor românești de la sfârșitul secolului al XIX-lea și începutul secolului XX. Tematicile sunt dintre cele mai diverse: de la o hartă hidrografică a Deltei Dunării, la o hartă a căilor ferate, hărți militare, hărți topografice și mai multe hărți „pentru uzul școalelor”. Expunerea este completată de o serie de obiecte ce au aparținut cartografului Vasile Ștefănescu (1914 – 1976): instrumente de lucru, documente, fotografii; toate acestea prezintă publicului aspecte neștiute ale meseriei de cartograf.

Pentru organizarea expoziției au colaborat: Elena Păunoiu-Călugăru (conservator), Despina Hașegan (Șef Birou Patrimoniu), Ioana Zamfir (muzeograf).