Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Creativitatea în muzee

Evenimente speciale

Creativitatea în Muzee – Workshop-uri și Seminarii pentru Dezvoltarea Spriritului Creativ al Profesioniștilor din Muzeele Românești

Ne bucurăm să anunțăm desfășurarea la muzeul nostru, în zilele de 24 și 25 septembrie 2018, a atelierelor ”Creativitatea în muzee” realizate de Linda Norris, expert în crearea de legături între comunități și muzee, în identificarea modalităților creative prin care muzeele pot întări aceste legături, și în utilizarea și realizarea unor istorii atractive pentru activarea comunității.

Proiectul este inițiat de Muzeul Județean ”Alexandru Ștefulescu” din Gorj, în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București și finanțat de Ambasada Statelor Unite ale Americii la București, prin US Speaker Program al Departamentului de Stat American. Seminariile se vor desfășura în perioada 24 – 28 septembrie la București, la Muzeul Naţional al Hărţilor şi Cărţii Vechi (MNHCV) și la Târgu Jiu, la Muzeul Județean Gorj.

Seminariile vor fi susținute în limba engleză şi se adresează tuturor celor care lucrează în sectorul cultural, în domeniul muzeal, asociațiilor culturale, elevilor, studenților, etc. Se va discuta despre stimularea creativității în organizațiile culturale și despre creșterea implicării comunității în viața publică.

Linda Norris este autor, alături de Rainey Tisdale, al cărții Creativity in Museum Practice; în prezent este Director pentru Dezvoltare Globală al International Coalition of Sites of Conscience cu sediul în New York, organizație ce dezvoltă programe cultural-educaționale pentru susținerea drepturilor omului, prevenirea discriminării, toleranță, etc; de asemenea, este profesor colaborator al Universității Johns Hopkins din Baltimore, SUA, și autoarea proiectului online The Uncatalogued Museum, blog în care scrie frecvent despre muzeele cu care colaborează și provocările sectorului cultural.

La Bucureşti, seminariile vor avea loc la sediul MNHCV, pe strada Londra nr. 39, în zilele de 24 şi 25 septembrie. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile şi se face pe baza înscrierii pe site, completând formularul de mai jos. Programul complet al evenimentului îl găsiți aici.

 

La acest eveniment nu mai sunt locuri disponibile. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă așteptăm la evenimentele noastre viitoare.

 

Proiectul ”Creativitatea în Muzee – Workshop-uri și Seminarii pentru Dezvoltarea Spriritului Creativ al Profesioniștilor din Muzeele Românești” este coordonat de Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” datorită finanțării obținute de la Ambasada Statelor Unite ale Americii la București și a susținerii financiare a Consiliului Județean Gorj.