Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Memoria Romei

Conferințele MNHCV

Conferinţa Memoria Romei. Amprenta trecutului în documente cartografice ale Imperiului Roman Târziu susţinută de istoricul dr. Silviu Anghel pune în discuţie câteva dintre cele mai importante documente cartografice romane, cum ar fi Tabula Peutingeriana sau Notitia Dignitatum; acestea sunt în unele privințe mai grăitoare pentru situația secolelor anterioare decât pentru prezentul epocii. Prelegerea identifică aceste aspecte și analizează modalităţile în care ele au fost până acum cercetate.

Absolvent al Facultăţii de Istorie a Universităţii Bucureşti, Silviu Anghel este din 2011 doctor în studii clasice al Universităţii Columbia din New York. Între 2010 şi 2015 a fost cercetător ştiinţific la Universitatea Goettingen. A obţinut numeroase burse de cercetare, printre care un stagiu la Şcoala Americană de la Atena, la Academia Americană de la Roma, la Koc University din Istanbul.

Memoria Romei. Amprenta trecutului în documente cartografice ale Imperiului Roman Târziu este titlul cu care debutează seria  „Atlas. Conferinţele MNHCV”, adresată publicului interesat de istorie şi cartografie.

12 decembrie 2017, ora 18.00, la Muzeul Hărților

ACCESUL la eveniment este GRATUIT şi se face în limita locurilor disponibile, doar pe baza înscrierii prin completarea formularului on line.