Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Hărțile Cerului: Misterele Lunii

Conferințele MNHCV

Miercuri, 22 noiembrie 2023, la ora 18:00,  vă invităm la conferința Hărțile Cerului: Misterele Lunii, susținută de Tudor Mihăescu, muzeograf la Muzeul Municipiului București.

De la fantezie literară, speculație filosofică și până la curiozitate științifică, Luna a reprezentat în mod constant o sursă de fascinație și mister. Primele observații sistematice realizate de Galileo Galilei au constituit un punct de cotitură în imaginarul celest, deschizând drumul reprezentărilor cartografice ale Lunii. Treptat s-au pus bazele cartografiei lunare (și ale selenografiei), prin hărțile întocmite de Michael van Langren și Johannes Hevelius, iar mai târziu prin cele ale astronomilor iezuiți Giovanni Riccioli și Francesco Grimaldi. Odată cu lucrările lor, un nou „continent” a fost introdus în conștiința europeană: Luna.

Conferința are loc la sediul muzeului, pe Strada Londra nr. 39. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și pe baza înscrierii, aici.

Evenimentul face parte din seria „Atlas. Conferințele MNHCV”, care se adresează publicului pasionat de aventura cunoașterii și descoperiri din domeniile istoriei, geografiei, istoriei artei, astronomie, etc.

Tudor Mihăescu este muzeograf la Muzeul Municipiului București. Este licențiat în etnologie, absolvent al unui master în antropologie socială, și doctor în istorie cu o lucrare despre impactul cultural al zborului cosmic. A beneficiat de mobilități academice în Portugalia, la Lisabona și Coimbra.