Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Jazz in the Garden. Concert Analia Selis

Evenimente Speciale

Sâmbătă, 18 mai, orele 19:00, stagiunea Jazz in the Garden revine la Muzeul Hărților cu un concert special susținut de Analia Selis (voce), Julian Caeiro (pian), Damian Foretic (bandoneon), inclus în turneul național aniversar Tango Autentico, cu ocazia împlinirii 20 ani de carieră artistică și 10 ani de tango.

Evenimentul este organizat de Uniunea de Creație Interpretativă a Muzicienilor din România (UCIMR) în parteneriat cu Muzeul Hărților. Intrarea este liberă.

Stabilită din anul 2003 în România, după studii muzicale urmate în țara sa natală (Argentina) și în S.U.A., ANALIA SELIS a fost inițial apreciată ca interpretă de pop latino-american și a devenit cunoscută publicului român după obținerea premiul al III-lea la Festivalul Internațional „Cerbul de Aur” (2004). Din 2014, Analia a ales o nouă cale de exprimare artistică: tango-ul, genul muzical fascinant și pasional născut în Argentina. Într-un frumos parcurs artistic construit așadar între țara în care s-a născut și țara ei de adopție, Analia Selis a dăruit publicului român proiecte de calitate, în care cele mai cunoscute tango-uri semnate de mari compozitori ca Astor Piazzolla, Carlos Gardel sau Sebastian Piana sau fost interpretate în mod tradiţional, aşa cum se cânta pe vremuri în Argentina, ţara unde, la graniţa cu Uruguay-ul, s-a născut undeva la finalul sec. XIX acest tip de muzică şi dans.

Ca urmare a succeselor sale, Analia a fost invitată să concerteze cu mari orchestre din Elveția (Biel Solothurn Symphony Orchestra), Cehia (Hradec Králové Philharmonic Orchestra), Lituania (Klaipėda Symphony Orchestra), Argentina (National University of Tucumán Symphony Orchestra) sau alături de ansambluri ca Gaudeamus Quartet, Contempo Quartet ș.a. De asemenea, a urcat pe scena unor importante festivaluri muzicale: Festivalul Internațional „George Enescu” (România), Radio Song Festival (Beijing, China), Kammermusiktage Barth Festival (Germania), Das Einzigartige Crossover Festival (Elveția), Festivalul și Concursul Internațional de Violoncel de la Klaipėda (Lituania), Concentus Moraviae Festival (Cehia) ș.a. În 2022, Comitetul Interministerial Argentinian i-a acordat distincția de „Country Brand Ambassador”, ca rezultat al contribuției sale la construirea identității naționale argentiniene în străinătate.

Pianist, compozitor și aranjor specializat în tango, născut în Buenos Aires,  JULIÁN CAEIRO a urmat studii muzicale în Argentina. A efectuat turnee în Germania, Elveția, Franța, Italia, România, Statele Unite ale Americii, Japonia, China, Brazilia, Chile și Uruguay, participând la producții majore de muzică argentiniană și muzică clasică. Din 2021, lucrează în calitate de aranjor și director muzical pentru Ministerul Culturii din Argentina, realizând producții muzicale de mare anvergură, derulate la Kirchner Cultural Center și Tecnópolis. În prezent este director muzical al duo-ului „Caeiro Velazquez” și al grupului „Elegante Sport”, alături de care pregătește cel de-al treilea album al său.

Bandoneonist și compozitor argentinian dedicat interpretării, predării și promovării tangoului și a muzicii argentiniene, DAMIÁN FORETIC a împărțit scena cu personalități ale culturii argentiniene. În calitate de membru al companiei „Tango Pasión”, dar și în proiecte proprii, a efectuat turnee în peste 100 de orașe din țări precum Rusia, Polonia, Finlanda, Irlanda, Anglia, Danemarca, Germania, Italia, Elveția, Austria, Cehia, Franța, Belgia, Spania, Portugalia, Maroc, Brazilia, Mexic, Columbia, Uruguay, Thailanda, Vietnam, Filipine și Japonia. În iulie 2021, a primit premiul I în cadrul Concursului Internațional „Piazzolla Trani 2021”, la categoria bandoneon solo. În august 2022, a primit premiul al III-lea la Concursul Internațional „Heinrich Band”, desfășurat la Iglesias, Italia. În prezent, este foarte activ ca profesor și interpret.

Parteneri

Partener aerian – AirFrance

Parteneri – The Forge Sports, Casa Terra Restaurant, Silvia Șerban

Parteneri media – Radio România, Radio România Muzical, Radio România Cultural, Radio România Actualități, Radio România București FM, Radio România Timișoara, Radio România Iași