Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Lansare Muzeu de buzunar. Kit de explorare interactivă pentru copii

Evenimente Speciale

Sâmbătă, 12 noiembrie, de la ora 11:00, Asociația Da’DeCe lansează un nou kit de explorare creativă – „La drum cu Exuberanța”, creat special pentru a explora Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

La eveniment, ne vom întâlni  cu o parte din echipa proiectului. Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile, și se realizează doar pe baza înscrierii prealabile prin formularul de AICI.

Când ești copil, o vizită în muzeu poate fi o adevărată aventură. Mai ales dacă te afli pentru prima dată în Muzeul Hărților și nava la bordul căreia tocmai ai urcat și-a pierdut busola. Și la propriu și la figurat. Destinația ta este total necunoscută, nu ai niciun reper, chiar dacă ești înconjurat de hărți, dar ai venit aici hotărât să să devii expert(ă) în ale cartografiei. În călătoria ta pe Nava Exuberanța vei afla mai multe despre cât de important este să știi să te orientezi, descoperind o sumedenie de hărți valoroase din colecția muzeului, dar și poveștile celor mai importanți cartografi ai lumii și instrumentele folosite de ei pentru realizarea hărților.

Proiectul Muzeu de buzunar este conceput și derulat de Asociația Da’DeCe în parteneriat cu Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi din București și cu Muzeul Județean de Artă «Centrul Artistic Baia Mare».
Cele două kituri – La drum cu Exuberanța și Arta simte ca tine – se adresează copiilor de +10 ani și sunt disponibile gratuit pentru aceștia în muzeele partenere, pentru vizitarea în familie sau grupuri (școlare).
Accesul și vizitarea muzeelor se face pe baza de bilet de intrare, conform tarifelor obișnuite ale muzeului.

Mai multe detalii despre proiect pe https://asociatiadadece.ro  și pe paginile de social media ale Asociației.


Proiect cultural de educație prin cultură, co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național.
Proiectul nu reprezintă în mod necesar poziţia Administrației Fondului Cultural Național. AFCN nu este responsabilă de conținutul proiectului sau de modul în care rezultatele proiectului pot fi folosite. Acestea sunt în întregime responsabilitatea beneficiarului finanțării.