Program de vizitare: Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Lansare NEAOȘ – joc de strategie 12+

Evenimente Speciale

Vă invităm duminică, 10 decembrie, de la ora 11:00, să jucăm împreună NEAOȘ la Muzeul Hărților la etajul al II-lea. NEAOȘ este un joc de societate cu tematică autohtonă și umor românesc, realizat de doi tineri, din pură pasiune pentru istoria medievală a românilor și a jocurilor de strategie.

Cu această ocazie vom prezenta în premieră jocul NEAOȘ, alături de creatorii săi Cristian Viorel Hrenciuc și Mihai Dobre.

Participarea este gratuită, în limita locurilor disponibile și pe bază de înscriere AICI. Vă rugăm să optați pentru un interval orar.

Jocul evocă perioada medievală românească dintr-o perspectivă umoristică, fiecare jucător (cu vârsta minimă de 12 ani) asumându-și rolul unui nobil dintr-un popor care s-a perindat prin spațiul carpato-danubiano-pontic. Pe tabla de joc configurată ca o hartă modulară, se regăsesc popoare (sunt 10 dintre care poți alege) și diferite resurse. Scopul jocului este să aduni resurse, care sunt neaoșe (mămăligă, țuică, ie, ceaslov), iar ca să le obții, trebuie să acționezi la fel de neaoș (de exemplu: să dai bacșiș, să muți un boier, să distrugi o armată ș.a.m.d.). Este un joc de strategie, în care jucătorii au  puterea de a decide de la început: cât de lung vor să fie jocul, cum să arate harta, cum să fie distribuite resursele și cu ce popor vor să joace. Astfel, aproape niciodată nu veți juca două partide identice.

Cristian Viorel Hrenciuc și Mihai Dobre sunt doi prieteni care au creat acest joc din pasiune și din dorința de a dezvolta jocuri de societate autohtone, cu o dinamică aparte. Cristian se ocupă de risc la bursă, are numeroase masterate (matematică, statistică, sustenabilitate, programare, business etc.). Jovial i se zice Corbu’. Mihai este arhitect, viitor doctor în arhitectură și asistent universitar. Prietenește, i se spune Mamutu’.

V-am stârnit curiozitatea? Vă așteptăm la lansare pentru a juca împreună Neaoș.