Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Noaptea Muzeelor la Muzeul Hărţilor

Evenimente speciale

Călătorie pe Dunăre: expoziţie, recitaluri jazz, ateliere pentru copii

Pe 19 mai, de Noaptea Muzeelor, vă așteptăm între orele 14:00 – 24:00  să ne fiți alături pentru a vizita expoziţia Călătorie pe Dunăre şi pentru a participa la mini-recitaluri de jazz şi ateliere pentru copii. Intrarea este liberă.

Expoziţia Călătorie pe Dunăre. Reprezentări grafice şi cartografice din secolele XVII – XIX invită publicul să călătorească în timp. Vor putea fi admirate importante hărți ale fluviului pe care sunt trasate confruntările dintre puterile europene şi Imperiul Otoman, planuri de luptă, teatre de război, planuri de cetăţi şi oraşe, litografii şi gravuri de secol XIX ale unor zone spectaculoase sau mai puţin accesibile ale traseului Dunării.

O serie de 3 minirecitaluri jazz-istice vor oferi o perspectivă inedită asupra Călătoriei pe Dunăre, incluzând teme de vals; vor concerta artiștii Fernando Mihalache – acordeon și Ciprian Pop – chitară electrică, de la orele 21:00, 22:00 şi 23:00.  Concertele sunt organizate cu sprijinul partenerilor noştri de la Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Copiii sunt aşteptaţi să descopere informaţii interesante despre Dunăre, să participe la jocuri şi experimente, în cadrul a două ateliere susţinute de Asociaţia Learning by Teaching: atelier pentru copii de 4 – 7 ani,  între orele 16:30 – 17:30,  și atelier pentru copii de 8 – 12 ani, între 18:00 – 19:00 . Înscrierile se fac la adresa de e-mail: educatie.lbt@gmail.com

Duminică 20 mai, muzeul va fi închis.