Program de vizitare:Miercuri - Duminica 10:00 - 18:00

Strada Londra nr. 39

Bucuresti, Sector 1

Pe urmele lui Hagi-Moscou. Strada C. A. Rosetti – tur ghidat

Evenimente speciale

Sunteți pasionați de istoria orașului sau dornici să faceți o plimbare imaginară prin Micul Paris? Atunci vă invităm la un tur ghidat, pentru a descoperi împreună poveștile caselor de pe Strada C. A. Rosetti sau, după cum se numea pe vremuri, Ulița Clemenței.
Vom face un salt în timp, în Bucureștiul anilor 1900, descoperind informații despre zonă, despre stilurile arhitecturale, despre personalitățile care au locuit în aceste vile superbe.

Vă așteptăm sâmbătă, 21 mai 2022, la ora 12:00 la Statuia lui Carol I din fața Bibliotecii Central Universitare, pentru a porni într-un tur ghidat prin centrul Bucureștiului; la final vom pătrunde în intimitatea casei Sabinei Brătianu, prilej pentru a schimba impresii și păreri într-o atmosferă relaxată.

Participarea este gratuită, pe bază de înscriere aici.

Turul ghidat este susținut de Denisa Enache, voluntar al Muzeului Național al Hărților și Cărții Vechi. Denisa este absolventă a Masteratului „Istorie, resurse culturale și patrimoniu în societatea contemporană” din cadrul Facultății de Istorie a Universității din București. Este pasionată de clădirile vechi, de poveștile celor care le-au dat viață și de modul de trai al celor din trecut.”